Taximetrist, sancţionat cu 5.000 de lei pentru limbaj indecent faţă de un client

Primăria Capitalei anunţă că taximetristul care a refuzat să pornească aparatul de taxat şi care a avut un limbaj indecent faţă de un client a fost amendat cu 5.000 de lei. El a utilizat o autorizaţie de transport care nu îi aparţinea şi nici nu avea contract de muncă.

'Reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au efectuat o serie de verificări în urma cărora s-a constatat că taximetristul în cauză utiliza o autorizaţie de transport care nu îi aparţinea şi, mai mult decât atât, nu avea contract de muncă, nefiind angajat al transportatorului autorizat. Concret, autoturismul în cauză este înmatriculat în judeţul Ilfov, iar autorizaţia de taxi era emisă de Primăria oraşului Voluntari, judeţul Ilfov, pentru un transportator autorizat PFA, care deţine şi autorizaţie de transport. Cu toate acestea, la volanul maşinii se afla un alt conducător auto, care nu este angajat al transportatorului autorizat şi nu era înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă un contract individual de muncă', precizează PMB.

Amendă de 5.000 lei

Reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au informat Poliţia Locală Voluntari în privinţa rezultatelor controlului, iar conducătorul auto implicat a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei. 'Având în vedere că transportatorul autorizat a transmis autorizaţia taxi, împreună cu documentele aferente şi autoturismul în cauză unei persoane fizice cu care nu are încheiat un contract de muncă, pentru a fi utilizat în executarea serviciului de transport în regim de taxi, (fapt ce constituie încălcarea prevederilor art. 10, alin. (4)), reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au informat Poliţia Locală Voluntari - în calitatea sa de emitent - în privinţa rezultatelor controlului, urmând ca această instituţie să dispună măsurile de rigoare, printre care şi retragerea autorizaţiei taxi. Întrucât incidentul s-a petrecut pe raza teritorială a municipiului Bucureşti, conducătorul auto implicat a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor art. 52, alineat 3 lit. a) şi lit. g) din Legea nr. 38/ 2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu completările şi modificările ulterioare', precizează PMB.

[citeste si]

Adresă către Autoritatea Rutieră Română

Totodată, a fost întocmită o adresă către Autoritatea Rutieră Română pentru reţinerea certificatului de atestare profesională. Mai multe posturi de televiziune au prezentat un incident petrecut pe Splaiul Independenţei, intersecţie cu strada Şelari, în care a fost implicat un taximetrist care a refuzat să pornească aparatul de taxat şi a avut un limbaj indecent faţă de un client.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel