Taximetrist, ARESTAT și amendat cu 1000 de dolari pentru că a claxonat... un ELEFANT

Foto: Pixabay, de Christine Sponchia
Foto: Pixabay, de Christine Sponchia

Un taximetrist a fost arestat și amendat cu 1.000 de dolari pentru că a claxonat un elefant.

În Sri Lanka șoferii trebuie să aibă mare grijă atunci când decid să claxoneze pe stradă. Un taximetrist a fost obligat să plătească o amendă de 1.000 de dolari pentru că a speriat un elefant claxonând şi dând flash-uri în timp ce conducea printr-o zonă protejată, au declarat vineri autorităţile, relatează Agerpres, citând DPA.

A fost arestat după ce a postat un filmuleț pe rețelele de socializare



Contravenientul a fost arestat după ce a postat un filmuleţ al întâlnirii cu elefantul pe Facebook şi TikTok. Agenţii responsabili pentru protejarea vieţii sălbatice i-au dat de urmă şi l-au adus în faţa unui tribunal din nordul Sri Lankăi în cursul zilei de joi. El a fost amendat cu 200.000 de rupii srilankeze (987 de dolari).

Bărbatul a comis infracţiunea pe 25 decembrie 2021, în timp ce se afla pe şoseaua Trincomalee - Habarana, la aproximativ 185 kilometri nord-est de capitală. Suspectul a fost arestat abia la începutul acestei săptămâni, după ce postările sale de pe reţelele de socializare au atras atenţia oficialilor responsabili cu protecţia vieţii sălbatice. În filmuleţ se poate vedea cum elefantul, vizibil speriat, se adăposteşte în spatele unui copac.

Măsuri dure pentru protecţia elefanţilor. Cei care încalcă noua lege riscă până la trei ani de închisoare

Sri Lanka va elibera cărţi de identitate biometrice pentru elefanţii ţinuţi în captivitate.

Noile măsuri vizează protejarea animalelor şi includ reglementări stricte privind elefanţii care sunt folosiţi la muncă, precum şi impunerea unei băi zilnice de două ore şi jumătate pentru fiecare animal.

Datele oficiale arată că există aproximativ 200 de elefanţi domestici în ţara din Asia de Sud, populaţia în sălbăticie fiind estimată la aproximativ 7.500. Noua lege va impune tuturor proprietarilor să se asigure că animalele aflate în grija lor au cărţi de identitate biometrice. Puii de elefanţi nu mai pot fi folosiţi pentru muncă şi nu pot fi separaţi de mame.

Elefanţii nu vor putea lucra mai mult de patru ore pe zi, iar munca de noapte este interzisă. Există şi noi restricţii în industria turismului - de acum înainte, nu mai mult de patru persoane pot călări simultan un elefant. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel