Taxa Ryanair pentru bagajul de mână, excesivă. Decizia unei instanţe din Spania

Florin Răvdan / 21 noi 2019 / 23:48 Salveaza PDF Comentarii

O instanță spaniolă a decis că taxa practicată de compania aeriană Ryanair pentru bagajul de mână este „excesivă" după ce un pasager a fost amendat pentru că a luat o geantă fără a plăti taxa suplimentară.

Pasagerul a fost obligat să plătească o amendă de 20 de euro pentru a-și aduce bagajul de 10 kg la bord. Ryanair permite ca bagaj de mână gratuit doar acelea care pot fi depozitate sub scaunul din față.

Compania aeriană a declarat că nu își va schimba politica de bagaj. Pasagerul călătorea de la Madrid la Bruxelles.

Compania aeriană percepe clienților o taxă suplimentară pentru transportul la bord a oricărui alt obiect personal. Sacoșele mai mari pot necesita, de asemenea, o taxă pentru bagaje, scrie Mediafax. 

Taxa plătită, returnată cu dobândă

 

În hotărârea sa, Curtea Comercială a decis că suma plătită de femeie trebuie restituită cu dobândă. Bagajul şi-ar fi putut găsi cu ușurință locul în cabină, a spus judecătorul. Aceasta a decis nulitatea condițiilor impuse de Ryanair și a cerut eliminarea acesteia din termene și condiții.

Cu toate acestea, judecătorul nu a acordat și o compensație, pentru că a considerat că întâmplarea nu a provocat suficient stres pasagerului nemulțumit. Compania aeriană a spus că nu își va schimba politica.

"Această hotărâre nu va afecta politica de bagaje a Ryanair, nici în trecut, nici în viitor, deoarece este un caz izolat care a interpretat greșit libertatea noastră comercială de a determina dimensiunea bagajelor", se arată într-un comunicat al companiei.

Hotărârea nu poate fi atacată cu apel.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24