Taxă pentru turiști în Thailanda

Guvernul thailandez intenţionează ca până la sfârşitul anului să instituie o taxă de 100 de bahţi (3 dolari) pentru turişti pentru a le acoperi asigurarea de sănătate, a informat un responsabil pentru turism, citat vineri de dpa şi VNA. 

Noua măsură este necesară şi nu va afecta negativ industria turismului în plină expansiune a ţării, a indicat joi secretarul permanent din cadrul Ministerului Turismului, Chote Trachu, în faţa presei.

Din 2017, guvernul a susţinut ideea ca asigurările de sănătate să fie obligatorii pentru toate tipurile de vizitatori, în condiţiile în care majoritatea nu au asigurare, iar spitalele thailandeze au fost nevoite să acopere cheltuieli de tratament care s-au ridicat la 300 de milioane de bahţi (9,4 milioane de dolari) anual, potrivit Ministerului Sănătăţii.

În prezent, doar deţinătorii vizei pe 10 ani din 14 ţări europene şi nord-americane în vârstă de peste 50 de ani trebuie să deţină asigurări de sănătate.

Săptămâna trecută, Ministerul a anunţat, de asemenea, că asigurarea de sănătate este obligatorie pentru rezidenţii străini cu vârste de peste 50 de ani care doresc să aplice sau să îşi reînnoiască viza thailandeză de un an.

Numărul turiştilor care aleg Thailanda a crescut de la an la an, cu un record 38 milioane de vizitatori anul trecut şi o cifră estimată la 41 de milioane în acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel