Taxa pe paragină din 2018. Listă clădiri

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat marţi că municipalitatea are lista imobilelor din Timişoara ai căror proprietari vor intra sub incidenţa prevederilor ''taxei pe paragină'.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat marţi că municipalitatea are o listă cu 12 imobile din Timişoara ai căror proprietari vor intra sub incidenţa prevederilor taxei pe paragină, care permit supraimpozitarea cu până la 500% a celor care nu-şi întreţin corespunzător terenurile sau clădirile, începând cu 1 ianuarie 2018.

"Avem 12 locaţii concrete la care se introduce taxa pe paragină din 2018. Punem în practică ceea ce promitem, am tot venit cu avertizări, cu rugăminţi, apoi am trecut la amenzi şi la atenţionarea că din 2018 aplicăm impozite de şase ori mai mari, ceea ce înseamnă majorări cu 500% plus impozitul la zi. Trebuie să devenim credibili; dacă tot vorbeşti că dai amenzi, dar nu le dai, îţi pierzi credibilitatea. De la 1 ianuarie 2018 li se dau amenzi", a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Edilul spune că proprietarii vizaţi vor risca să rămână şi fără proprietăţi dacă nu-şi onorează obligaţiile fiscale, întrucât primăria va merge până la executare silită, conform legii. Totodată, celor 12 proprietari aflaţi acum în evidenţa municipalităţii se vor adăuga şi alţii, pe măsură ce se vor finaliza dosarele.

[citeste si]

Cei dintâi vizaţi sunt proprietarii imobilelor de patrimoniu din cartierele istorice Cetate, Iosefin şi Fabric, unde se află cea mai mare parte a celor peste 14.000 de clădiri istorice din oraş. Edilul le-a mulţumit celor care au început deja să-şi renoveze clădirile şi au înţeles să respecte codul de culori vieneze, adoptat de primărie.

Municipalitatea cere de mai bine de patru ani renovarea faţadelor clădirilor de patrimoniu, solicitarea devenind şi mai stringentă odată cu dobândirea de către municipiu a titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021, când se doreşte ca oraşul să aibă o faţă civilizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel