Taxa pe lăcomie. Ionuț Cristache: Chiar suntem pe dos cu toate?

Ionuț Cristache a comentat atacurile unora la anunțata Ordonanță de Urgență care prevede, printre altele, și acea numită ”Taxă pe Lăcomie”.

Scuzați-mă, nu pot să înțeleg de unde atât grijă pentru bănci! Sincer nu pot! Fac cel mai mare profit din UE aici! Acum înțeleg de ce șeful Raiffeisen protesta în Piața Victoriei, știți voi, banca aia care-i plătea chirie mii de coconeți pe lună lui Iohannis pentru casa luată prin semnătura falsă. Cum să nu ieși să protestezi împotriva guvernului când guvernul îți ia din profit! Noi suntem bine? Europa Occidentală hulește corporațiile, noi iubim corporațiile, ONG-urile din Europa Occidentală se chinuie să scoată oamenii din ghearele abuzurilor, la noi ONG-urile preaslăvesc procurorii, abuzurile și pușcăriile, chiar suntem pe dos cu toate? Nu voiam o țară ca afară?” a scris Ionuț Cristache pe Facebook.

Citește și: Politica de imigraţie post-Brexit. Deciziile Londrei. Cum sunt afectați românii

”Taxa pe Lăcomie”

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat marţi că Executivul propune ca, de la 1 ianuarie 2019, să se aplice instituţiilor financiar-bancare o taxă denumită taxa pe lăcomie", în cazul în care ROBOR la 3 şi 6 luni depăşește o anumită valoare, impactul acestei măsuri putând ajunge la trei miliarde de lei.

Executivul are în vedere și plafonarea preţului la gazele naturale din producţia internă la 68 lei/MWh, pe o perioadă de trei ani, până în februarie 2022, dar şi scăderea comisionului de administrare pentru Pilonul II de pensii de la 2,5% la 1% şi retragerea unei persoane de la un fond de pensii, după minimum cinci ani de participare.

Citește și: Preț gaze, plafonare. Tăriceanu, prima reacție după declarațiile lui Teodorovici și Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel