EXCLUSIV  Taxa de salubrizare, REDUSĂ în Sectorul 4. Care sunt condițiile

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a discutat, în cadrul unui interviu acordat DCNews, despre taxa de salubrizare.

”Trebuie să știe toți cetățenii. După 20 de ani, contractul unei firme de salubrizare a expirat. Timp de 20 de ani, în baza unui contract de concesiune, taxa de salubrizare era încasată direct de firma de salubrizare. O parte importantă din cetățeni nu au știut niciodată că plăteau gunoiul la întreținere, și că, cuantumul acestei taxe era momentul în care a expirat contractul era 7,50 lei, iar în acest moment societatea de salubrizare, în alte zone, încasează 8,5 lei. Cuantumul taxei de salubrizare la nivelul Sectorului 4, care include nu numai serviciul de ridicare al gunoiului, pentru că există, în afară de acest serviciu, salubrizarea stradală, există dezăpezirea. Sunt trei componente, deci ne raportăm la toate aceste trei componente.”, a afirmat primarul.

Reduceri

Taxa are un coeficient de 12 lei, dar cetățenii vor beneficia de reduceri dacă au venituri mai mici de 2.000 de lei ori dacă sunt la zi cu plata ei.

”Cuantumul acestei taxe este de 6 lei, pentru cei care au venituri mai mici de 2000 de lei. Deci este o reducere de 50% din cuantumul acestei taxe. Este una dintre cele mai mici valori din România și este o măsură de protecție socială. Nu reprezintă o formă diferențiată de plată în funcție de venit, ci este o formă de protecție socială pentru cei care nu își permit. Pentru cei care au veniturile mai mari de 2000 de lei și plătesc la timp, reducerea este mai mică, astfel taxa ajunge la 9,6 lei. Deci este o reducere de 20%. Plătește toată lumea această taxă. Nu există scutire pentru nimeni.”, a mai spus primarul.

Băluță a încheiat prin a spune că Primăria nu reușește să acopere ”decât 40% din costul total anual al salubrizării.”

Vezi răspunsul complet:

Vezi interviul integral AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel