Taxa de primă înmatriculare ar putea fi redusă cu 20-30%, declară ministrul Mediului, Borbely Laszlo

taxa_Auto
taxa_Auto

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a anunţat că în şedinţa de săptămâna viitoare a Guvernului va fi adoptată noua formă a taxei de primă înmatriculare, care o va pune în acord cu decizia Curţii Europene de Justiţie, reducându-se cuantumul acestei taxe.

"Propunerea mea este, şi acum analizăm, o reducere a taxei între 20% şi 30%, reducere care va fi operată pentru toţi", a declarat Borbely precizând că procentajul va fi decis cu exactitate săptămâna viitoare.

În ceea ce priveşte decizia Curţii Europene de Justiţie, Borbely a spus că singura problemă care trebuie rezolvată este cea a discriminării indirecte din perioada până când s-a adoptat ultima variantă a Legii 50/2008, perioadă în care maşinile înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 nu au plătit această taxă, ci doar maşinile aduse din străinătate. "Săptămâna viitoare vom finaliza legea de modificare a unor prevederi din ordonanţă care se referă strict la decizia CEJ ce se referă la acele maşini înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007. Probabil acele maşini, la prima vânzare, vor trebui să plătească taxa de primă înmatriculare", a declarat ministrul Mediului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel