Taxa de înmatriculare se schimbă din nou: va fi mai mică, dar plăteşte toată lumea

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a spus că intenţionează ca de la jumătatea lui 2012 sau cel mai târziu 1 ianuarie 2013 să înlocuiască taxa de înmatriculare cu un sistem prin care se plăteşte anual în funcţie de noxele autovehiculului.

"Am intenţia de a introduce, dacă e posibil de la jumătatea anului vitor, dacă nu, atunci de la 1 ianuarie 2013, o carte verde, care înseamnă, ca şi în alte state, că trebuie să te duci în fiecare an la cei care verifică noxele care ies din ţeava de eşapament, fac măsurarea, iar dacă nu mai corespunzi normelor, nu poţi să mai circuli pe drumurile publice, trebuie să repari maşina şi plăteşti o taxă în funcţie de noxe. Atunci plăteşte toată lumea", a declarat ministrul, informează Realitatea.

Borbely a mai spus că toată lumea va avea ulterior acelaşi statut şi anume cine poluează plăteşte. "Va fi o taxă mult mai mică, evident, iar atunci vom renunţa la taxa de primă înmatriculare şi toată lumea va avea acelaşi statut, cel care poluează plăteşte. Din păcate, toate maşinile, chiar dacă sunt mai noi, într-o anumită măsură poluează", a mai precizat Borbely.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely a vizitat marţi "Staţia de tratare a Nămolului, Solului şi Apei" din Comuna Oarja, judeţul Argeş. În această staţie se derulează proiectul "Eliminarea deşeurilor şi ecologizare haldelor de nămol-Arpechim, Piteşti".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel