Taxă clawback. APMGR, apel către Mihai Tudose

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a facut un apel către premierul Mihai Tudose pentru suspendarea imediată a taxei clawback pentru medicamentele cu preţ redus.

APMGR consideră că soluţia propusă joi de Ministerul Sănătăţii în cadrul unei întâlniri cu producătorii de medicamente, aceea de formare a unui grup de lucru care să studieze modificarea principiilor pe care este calculată taxa clawback, "este inutilă", pe termen scurt. 

"Criza imunoglobulinei, a produselor din plasmă, este doar partea vizibilă a unei crize profunde care se agravează pe zi ce trece. Vom afla probabil cât de curând şi de efectele catastrofale a lipsei altor medicamente, în special a celor generice, care sunt în general medicamente cu preţ redus. Vorbim de medicamentele pentru pacienţi cronici, care se adresează unor arii terapeutice de bază precum: boli cardiovasculare şi digestive, cancer, boli ale sistemului nervos central şi ale aparatului respirator," a declarat preşedintele APMGR Adrian Grecu, potrivit unui comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, cauza principală a dispariţiei acestor medicamente este taxa clawback, care face ca preţul multor medicamente să ajungă mai mic decât costul de producţie, ceea ce duce la dispariţia acestora de pe piaţă. 

Un grup de lucru, care are ca obiectiv regândirea taxei clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru cele ieftine care riscă să fie retrase de pe piaţă din considerente economice, va fi înfiinţat în urma discuţiilor la care au participat joi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, preşedintele CNAS, Laurenţiu Mihai, dar şi reprezentanţii producătorilor de medicamente. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel