Tatiana Niculescu Bran, Facebook: Purtătorul de cuvânt al lui Iohannis și-a închis contul de socializare

Tatiana Niculescu Bran, purtătorul de cuvânt al președintelui ales Klaus Iohannis, a făcut recent un gest care a produs surpriză internauților: și-a șters contul de Facebook.

Gestul purtătoarei de cuvânt al viitorului președinte al României a iscat speculații, una aparținând fostului membru CNA, Narcisa Iorga. Aceasta a comentat, ieri, pe Facebook în legătură cu acest subiect, susținând că nu înțelege acest gest, întrucât "O funcţie publică, oricât de importantă ar fi şi indiferent de durata ei, nu-ţi poate anula nici trecutul, nici opinia". 

"Pe acest cont puteau fi găsite postările ei despre Iohannis în campanie, postări despre care ea însăşi spunea că ar fi fost decisive pentru alegerea sa în funcţia de consilier de comunicare şi purtător de cuvânt. Sper că nu avea nimic de ascuns. Totuşi, de ce şi-a şters contul?", a continuat Narcisa Iorga.

Cum motivează Tatiana Niculescu Bran decizia luată

Mai multe informații despre decizia Tatianei Niculescu Bran de a-și înhide contul de socializare au fost oferite chiar de către scriitoare, aceasta explicând pentru adevarul.ro ce motive a avut.  

Purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis a precizat că, începând de marţi, de la prânz, şi-a anunţat prietenii de pe contul său de Facebook, în mai multe rânduri, că nu mai poate să îşi acceseze contul şi cu greu reuşeşte să mai posteze sau să răspundă la comentarii, tocmai din cauza unui număr prea mare de cereri de prietenie. 

„Le-am spus că, până când vom avea un cont oficial, ei mă pot găsi şi pe noul cont, care este însă cu acces limitat pentru prietenii apropiaţi şi cei interesaţi de literatură. Nu vor găsi aici nimic despre politică sau despre funcţia de Purtător de cuvânt. Acesta este un cont despre cărţile scrise de mine, dar şi despre ce cărţi îmi plac mie, despre autorii mei preferaţi, despre lansări de carte care sunt interesante", a completat Tatiana Niculescu Bran.

Aceasta a mai susținut că nu este vorba de nicio conspirație la mijloc: „Voiam să separ oricum cele două lucruri: politica de preocupările mele literare. Vreau totuşi să-mi păstrez identitatea. Nu mai sunt la vârsta să mă afirm printr-o funcţie".

Scriitoarea a mai declarat că după data de 21 decembrie, când va intra oficial în funcţia sa de la Cotroceni, pe Facebook va fi creată o pagină a purtătorului de cuvânt, unde „o să pun ştiri care să intereseze lumea, o să pun şi preluări de pe pagina preşedintelui Iohannis, dar şi alte opinii".

Întrebată în interviul acordat pentru Adevărul dacă se va schimba contul său personal de Facebook, Tatiana Niculescu Bran a răspuns: "Cu ocazia nominalizării mele, micul meu cont personal de Facebook a fost invadat de tot felul de oameni care-mi cer, de exemplu, unii să rezolv rapid problema corupţiei sau mi se trimit CV-uri să fac angajări la Cotroceni. A fost o confuzie generală, dar, sigur, în logica asta postelectorală se întâmplă lucruri hazlii. Eu acolo nu mai pot să mai scriu ce scriam înainte sau să-mi promovez cărţile. Va trebui să creez o pagină de Facebook a purtătorului de cuvânt şi care să fie o ramură a acestei structuri digitale şi nu numai, a Administraţiei Prezidenţiale în ceea ce priveşte comunicarea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel