Tătaru, la Lețcani. DECLARAȚIILE SERII după incendiul de la ATI

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, sâmbătă seară, că Secția ATI distrusă de incendiu va fi refăcută la etajul trei. Între timp, ceilalți pacienți care au supraviețuit sunt transferați la Spitalul mobil de la Lețcani. Aproape de miezul nopții, Nelu Tătaru a făcut din nou declarații. 

„Este o anchetă în curs de desfășurare. Între timp, vom reface Secția ATI, la etajul trei. Vor fi 12 paturi la terapie intensivă”, a explicat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Aproape de miezul nopții, Tătaru a făcut noi declarații de la Lețcani. „Opt paturi au ars complet, celelalte opt paturi în care au fost cei coborâți la primiri urgențe pot fi folosite. (...) E o evaluare în acest moment, făcută atât de ISU, cât și de Parchetul General.”

„Reevaluare la tot ce înseamnă aport energetic, la tot ce înseamnă dotare, aport de oxigen. Suntem într-o perioadă dificilă, trebuie să avem grijă”, a spus Tătaru. 

„Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare... cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat ministrul Tătaru la Lețcani.

El a mai spus că se impune o reevaluare urgentă a întregului sistem medical românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel