„Tatăl” ZARA scoate iahtul de 6 milioane de euro la plimbare

Este supranumit omul modest cu capricii de bogat, căci modestia este trăsătura sa principală, dar este al treilea om cel mai bogat din lume, cu o avere estimată la 43 de miliarde de euro. 

Proprietarul Inditex, Amancio Ortega Gaona (firma care deține mărcile ZARA, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho ZARA HOME și Uterqüe) are un palat de 42.000 de metri pătrați, un avion cu capacitate de 14 pasageri similar al celor deținute de Steven Spielberg sau Bill Gates, un centru de echitație cu peste 60 de grajduri pentru fiica sa Marta, iar lista poate continua, ajungând și la clădiri întregi de pe Fifth Avenue din New York. Dar ne oprim la iahtul de 31,5 metri, cumpărat pentru ca nepotul său, Amancio Jr., de 3 luni, să se învețe cu marea. Ortega a profitat de faptul că ginerele său, Sergio Álvarez, participa la competiția de echitație din Cannes - la care s-a clasat pe locul al doilea - și a mers până acolo cu iahtul de 6 milioane de euro.

În ciuda averii pe care o deține, Amancio Ortega este unul dintre bogații cei mai modești, el fiind rareori în vizorul mass-media. Și încearcă să le insufle același lucru și membrilor mai tineri din familia sa. De exemplu, una dintre fiicele sale a lucrat ca vânzătoare într-unul dintre magazile Zara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel