Tarzan ar putea deveni brand turistic pentru Timișoara

Tarzan, celebrul personaj interpretat de actorul Johnny Weissmüller, născut la Timişoara, ar putea deveni un produs turistic complet şi complex legat de oraş şi de judeţul Timiş. Conform proiectului, primele evenimente vor fi Tarzaniada şi o probă de biathlon pe Canalul Bega, relatează stiri.tvr.ro.

Tarzaniada "nu va fi un simplu spectacol de teatru, ci va fi inclusă şi o parte sportivă. Va fi un concurs de dat cu liana peste o piscină, dar şi un concurs de strigăte ca ale lui Tarzan", a declarat Vlad Garboni, reprezentantul Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara, care manageriază acest proiect. Va fi o acţiune cu şi pentru studenţi, cu diferite concursuri la începutul lunii iunie, sportivul şi actorul Johnny Weissmuller fiind născut în data de 2 iunie 1904.

„Vrem sa facem concurs de tras cu arcul, concurs de dat pe liana, Miss Jane, trupa de dans - dansuri tribale, trupa de teatru spectacol de teatru nonverbal" - a mai spus Vlad Gârboni.

Se alătură proiectului şi Asociaţia Atletic Club Maraton care va organiza biatlonul de vară Johnny Weissmüller, cele două probe, înotul şi alergarea, fiind inspirate din activitatea sportivă a actorului.

Mai mult, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş doreşte să facă din personajul Tarzan un produs turistic complet şi complex, legat de Timişoara şi Timiş, care să fie promovat la târgurile de turism internaţionale pentru a genera un mai mare flux de turişti.

Janos Peter Weissmüller, născut pe 2 iunie 1904, în satul Freidorf, devenit cu timpul cartier al Timişoarei, a emigrat cu părinţii săi, în acelaşi an, în Statele Unite.

În familie a fost alintat cu diminutivul german Hansi, echivalentul lui Johnny. Fiind un copil bolnăvicios, a fost sfătuit de un medic să se apuce de înot. Ulterior, Johnny a început să ia parte constant la concursuri de înot, iar la 18 ani, devenea primul sportiv care înoată 100 de metri în mai puţin de un minut. După încheierea carierei sportive, a devenit actor în 1931 și, un an mai târziu, debuta la Hollywood cu Tarzan the Ape Man (Tarzan omul-maimuţă). Până în 1956, a turnat 34 de filme, din care 12 au fost filme "Tarzan".

În 20 ianuarie 1984, Johnny se stingea din viață, la Acapulco, Mexic, şi, conform ultimei sale dorinţe, înmormântarea a avut ca fond sonor celebrul strigăt al lui Tarzan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel