TAROM, un dușman al turismului? "Se vrea subminarea interesului național"

Meidan Butnaru, un israelian născut într-o familie română din Bacău, a trimis 25.000 de turiști din Israel în România în acest an.

Directorul comercial Meshek Wings Tours Ltd, într-un interviu acordat pentru DC News, a vorbit despre turismul din România și problemele cu care se confruntă la momentul de față, referindu-se și la cazul TAROM.

"Din păcate, România - văzută din alte țări - încă arată prost pentru că nu este suficient promovată. Noi, operatorii, când apelăm la compania de zbor TAROM, de cele mai multe ori ne lovim de un perete. În 13 ani de activitate în turism, am reușit să mă bat cu situația actuală și să aduc 100.000 de turiști din Israel în România. Am deschis litoralul românesc pentru turiștii de acolo. Gradul de ocupare a fost de 97,8%, ceea ce demonstrează că se poate. Sprijinul pe care l-am primit din partea autorităților a fost zero. Când am aplicat la compania națională de zbor unde m-am așteptat să se implice, răspunsul de acolo a fost că ar fi bine să verificăm dacă vrem să facem destinația Mamaia deoarece nu este pregătită să primească turiști străini. Una din cheile importante pentru turismul românesc este la TAROM. Vă dau exemplu recent: acum un an am avut un grup de 160 de pasageri confirmat la TAROM. Apoi, TAROM mi-a zis că s-a greșit numărătoarea și de fapt nu sunt 160 de locuri, ci 120 și mi-a spus că nu are cum să ia grupul respectiv, chiar dacă este confirmat. Sunt multe lucruri de zis, dar nu vreau să intru în cancan, cum ar fi despre modul cum abordează o discuție de negociere cu un partener care a adus aproape un milion de dolari la TAROM... gen să mă cupleze cu o angajată de acolo. Prin tot ceea ce face TAROM, eu văd că se vrea subminarea interesului național. Știu că este un cuvânt greu, dar eu am ajuns la această concluzie", a spus Meidan Butnaru într-un interviu acordat pentru DC News.

Întrebat dacă are dovezi în acest sens, el a zis: "Am mail-uri. Sunt oameni care au fost cu mine la negocieri și au auzit discuțiile. Eu când mă uit la TAROM și la mai multe autorități din România, am senzația că mă uit la filmul Jurassic Park".

"Eu nu înțeleg de ce guvernul și autoritățile nu lasă oameni tineri să se implice în turismul românesc pentru că sunt oameni cu idei care ar putea să facă altceva. (...) Ministrul Turismului a lansat un anunț prin care spunea că vrea să găsească oameni capabili pentru conducerea TAROM, dar nu am primit niciun răspuns. Eu am demonstrat că se poate, dar nu am primit niciun răspuns", a mai zis Meidan Butnaru.

Cine este Meidan Butnaru

Meidan Butnaru s-a născut într-o familie de origine română din Bacău, ulterior stabilită în Israel în anii 60. De mai bine de 12 ani activează în domeniul turismului, al aviaţiei şi în cadrul învăţământului universitar (profesor de turism şi aviaţie comercială), având mai multe poziţii în diferite firme de turism din Israel, unde s-a ocupat de mai multe destinaţii importante. În ultimii 5 ani, Meidan Butnaru a adus 30.000 de turişti în România. În momentul de faţă, Meidan Butnaru este director comercial al firmei Meshek Wings din Israel, unul dintre cei mai mari touroperatori din Israel, care face parte din concernul Tacâm - cu activităţi de peste 1 miliard de dolari pe an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel