Tarom, cursă nouă: Timişoara - Chişinău

TAROM
TAROM

O cursă a companiei naţionale Tarom va uni de duminică, 16 septembrie, zona de vest a României, Banatul şi Crişana, cu Republica Moldova, urmând să fie efectuată de trei ori pe săptămână pe ruta Timişoara-Chişinău.

Zborul spre capitala Republicii Moldova urmează să fie operat cu o aeronavă de tip ATR, de trei ori pe săptămână, cu decolare din Timişoara în fiecare luni, joi şi sâmbătă.

"Ne bucurăm să adăugăm pe lista destinaţiilor disponibile din Timişoara, cea de-a opta capitală şi anume, Chişinău. Aeroportul Timişoara are o foarte bună colaborare cu compania naţională Tarom, deoarece aceasta efectuează neîntrerupt zboruri de la Timişoara, chiar de la înfiinţarea sa, în urmă cu 64 de ani. Ne dorim ca noua cursă să fie una de succes şi să se bucure de mulţi pasageri, studenţi, oameni de afaceri, turişti, care să circule între cele două oraşe, astfel încât să se unească regiunea Banatului şi a Crişanei cu Republica Moldova", a declarat, vineri, directorul Aeroportului, Daniel Idolu.

Chişinău este supranumit şi oraşul din piatră albă, numele datorându-se faptului că foarte multe clădiri sunt construite dintr-o piatră albă de calcar, adusă din cariere vechi, din timpul voievozilor. Chişinăul este poarta spre întreaga Republică Moldova. De aici se poate vizita nu doar capitala cu cele mai importante muzee de istorie, arheologie sau etnografie şi frumoasele parcuri şi grădini, ci şi Cetatea Soroca, ridicată de Ştefan cel Mare şi Petru Rareş, Orhei - cu schiturile şi mănăstirile sale într-un peisaj de vis, Cricova - cu labirintul subteran, kilometri crame pline cu sticle de vin, Cetatea Tighina din cărţile de istorie şi multe altele, potrivit comunicatului menţionat.

Din luna iulie 2018, compania Tarom a introdus de la Timişoara şi cursa către Stuttgart, iar din luna august, şi către Paris Charles de Gaulle, reuşind astfel să apropie pe calea aerului românii de pretutindeni şi să aducă turişti străini în regiunea Banat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel