EXCLUSIV  Țările în care vaccinarea se face în farmacie. Cristina Pricop, Sanofi: SUA au legiferat pentru prima oară vaccinarea în farmacie în anii '80

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

 Vaccinurile ar putea fi făcute şi în farmacii. Un ordin de ministru reglementează aceste servicii, care vor fi efectuate contra-cost.

Cristina Pricop, Head of Public Affairs, Sanofi, a vorbit în cadrul dezbaterii de pe DCNewsTV despre posibilitatea ca şi populaţia din România, după exemplul SUA şi al multor alte state din UE, să se poată vaccina şi în farmacii, nu doar în cabinetele medicale. Procedura medicală ar urma să fie făcută de un farmacist care a urmat, în prealabil, un curs. "Vaccinarea în farmacii nu este o practică nouă, state precum SUA, Canada, Australia, Polonia, Irlanda, Portugalia, Franţa, Danemarca, Elveţia, Norvegia permit farmaciştilor să presteze vaccinarea în farmacie, în urma unui curs de formare. Să nu uităm că SUA au legiferat pentru prima oară vaccinarea în farmacie în anii '80. Din acel moment, mai exact din 2009, toate statele americane au permis acest serviciu în incinta farmaciilor. Au fost înţelese beneficiile unui astfel de serviciu la nivelul comunităţii. 73% din farmaciile de la nivelul Statelor Unite ale Americii vaccinează în acest moment cu vaccinuri gripale, pneumococice, HPV, Zoster, vaccinuri de travel (pentru cei care vor să călătorească în ţări exotice)... ca să vă dau câteva exemple. Relaţia dintre farmacişti şi medicul curant este foarte strânsă în oricare dintre statele menţionate. Vaccinarea se face în deplină siguranţă. Să nu uităm că vaccinurile ajung, de multe ori, mai repede într-o farmacie decât în cabinetul medicului de familie. Acest lucru ar permite, dacă se deschide în România această posibilitate către farmacii de a administra vaccinuri în oficine, o creştere a ratelor de vaccinare în rândul populaţiei. Vaccinarea în farmacie trebuie să fie complementară la ce găsim în acest moment în România. Trebuie să reprezinte doar o cale suplimentară de accesibilitate la vaccinuri şi vaccinare", este de părere Cristina Pricop, Head of Public Affairs, Sanofi.

Dezbaterea integrală aici:

În cadrul aceleiași dezbateri, consilierul prezidențial Diana Loreta Păun, a vorbit despre importanţa prevenției în ceea ce privește îmbunătățirea stării de sănătate a românilor, dar şi despre o serie de măsuri și soluții care ar trebui luate în acest sens.

Citește aici: EXCLUSIV  Pandemii tăcute. Consilierul prezidențial Diana Păun: Statisticile scot la lumină o realitate tristă în România. O POVARĂ care crește rapid

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel