Ţările baltice, Polonia şi Finlanda ar putea interzice intrarea turiștilor ruși

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Mai multe țări ar putea interzice accesul pe teritoriile naționale pentru cetățenii ruși.

Cinci state membre ale Uniunii Europene care au frontieră cu Rusia ar putea interzice intrarea turiştilor ruşi pe teritoriile lor în cazul în care UE nu introduce o restricţie la nivelul blocului comunitar, a anunţat marţi ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergis, informează Reuters.

Statele respective sunt Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania şi Polonia.

Am discutat cu miniştrii din toate aceste ţări... Nu văd multe diferenţe din punct de vedere politic, a declarat Landsbergis la Vilnius.

Turiştii ruşi nu ar trebui să fie în Uniunea Europeană... Ţara lor este implicată în genocid, a adăugat şeful diplomaţiei lituaniene.

Miniştrii de externe din UE vor analiza luni o propunere de interdicţie la nivelul UE contra turiştilor ruşi.

Germania s-a opus



Cancelarul german s-a opus luni unei astfel de interdicţii, afirmând că cetăţenii ruşi ar trebui să-şi poată părăsi ţara dacă ei nu sunt de acord cu politica Kremlinului. Este probabil ca şi alte ţări membre, precum Ungaria, să se opună unei interdicţii la nivelul Uniunii.

O interdicţie regională va trebui să aplice reguli uniforme pentru a bloca intrarea turiştilor ruşi, dar a permite accesul disidenţilor, a explicat Gabrielius Landsbergis.

La începutul săptămânii trecute, Finlanda s-a pronunţat pentru interzicerea intrării turiştilor ruşi în Uniunea Europeană.

Nu cetăţenii ruşi au început războiul, dar în acelaşi timp trebuie să fim conştienţi de faptul că ei susţin războiul. Nu cred că este corect ca cetăţenii ruşi să poată intra în UE şi în spaţiul Schengen şi să meargă să admire peisajele în timp ce Rusia omoară oameni în Ucraina, a declarat premierul finlandez Sanna Marin în timpul unei reuniuni cu omologii săi norvegian, danez şi suedez şi cu cancelarul german, găzduită de Oslo.

În 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine constant că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Pentru a se putea apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel