Tarif unic de parcare în Bucureşti de 5 lei/oră - proiect de hotărâre în dezbatere publică

 Tarif unic de parcare în Bucureşti de 5 lei/oră - proiect de hotărâre în dezbatere publică - Foto Pexels
Tarif unic de parcare în Bucureşti de 5 lei/oră - proiect de hotărâre în dezbatere publică - Foto Pexels

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a anunţat, vineri, punerea în dezbatere publică a unui proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HCGMB nr. 517/2019 care să reglementeze mai clar condiţiile de utilizare a parcărilor publice din Bucureşti, propunându-se un tarif unic de 5 lei pe oră, aplicabil în intervalul orar 8,00 - 20,00, de luni până vineri, pentru toate categoriile de utilizatori - persoane fizice şi juridice.

Pentru riverani, abonamentul lunar costă 50 de lei, iar cel anual - 500 de lei, a scris Bujduveanu, pe Facebook. Se propun, totodată, abonamente pentru persoane fizice/persoane juridice şi instituţii publice, în zilele de luni - duminică, în intervalul orar 08,00 - 20, 00, de 25 lei/zi sau 500 lei/lună.

Potrivit viceprimarului Capitalei, maşinile electrice vor beneficia de gratuitate pentru utilizarea locurilor de parcare.

Această prevedere este cuprinsă într-un proiect de hotărâre privind utilizarea gratuită a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului Bucureşti de către autoturismele cu emisii zero (0) de carbon - CO2 înmatriculate în municipiul Bucureşti, precum şi de abrogare a HCGMB nr. 140 din data de 26.05.2016 privind utilizarea gratuită a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului Bucureşti de către autoturisme hibrid şi cele electrice înmatriculare în municipiul Bucureşti, precum şi aprobarea modelului de vignetei de identificare.

Bujduveanu a precizat că va fi creat un registru unic al maşinilor electrice înmatriculate în Capitală. Totodată, vor avea obligaţia de a achita tariful de parcare autoturismele electrice utilizate pentru activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto intermediate prin platforme digitale, cele utilizate în baza unui contract de utilizare în sistem de partajare a autoturismelor intermediate prin platforme digitale, precum şi cele care prin colantare, dispozitive audio-video, afişează mesaje publicitare care promovează activităţi comerciale de orice fel.

Alte reglementări, cuprinse într-un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii CGMB nr. 305/31.10.2016, vizează asigurarea accesului gratuit al jurnaliştilor la programele/proiectele intituţiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, precum şi utilizarea gratuită de către aceştia a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul Capitalei, precum şi a parcărilor aferente instituţiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea CGMB.

Un alt proiect pus în dezbatere publică vizează modificarea HCGMB nr.371/2019 privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti.

Citește și - Ședință la Prefectura București. Ce le-a cerut prefectul Toni Greblă autorităţilor publice locale

În ședința Colegiului Prefectural de vineri, 28 octombrie 2022, prefectul Toni Greblă a solicitat autorităților publice locale cu atribuții în domeniul controlului ca, în următoarea perioadă, să se pregătească foarte bine, astfel încât acțiunile pe care le vor desfășura în ultima parte a anului să fie la cele mai înalte standarde.

Având în vedere sărbătorile care au loc în ultima lună a anului, prefectul a solicitat o atenție sporită în cadrul controalelor care vor fi efectuate în Capitală, cu accent pe protejarea sănătății consumatorilor, dar și pe desfășurarea în bune condiții a activităților economice.

“Fac un apel la toate instituțiile și autoritățile cu atribuții în domeniu să se pregătească din timp pentru acțiunile de control pe care le vor efectua în ultima parte a anului, inclusiv cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. Aceste acțiuni trebuie efectuate de echipe mixte de specialiști, care să verifice temeinic toate aspectele necesare pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a activităților comerciale și să acorde o atenție foarte mare în privința calității produselor comercializate, în special a celor agroalimentare, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea consumatorilor”, a afirmat prefectul Toni Greblă.

Ședința Colegiului Prefectural de vineri a fost organizată la sediul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, fiind prezentată și o sinteză a activității principalelor structuri din această instituție. Totodată, a fost prezentată o parte din tehnica din dotarea Direcției. În ședința Colegiului Prefectural, prefectul a fost informat de către Garda Forestieră București cu privire la măsurile de eficientizare necesare privind accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”.

Prefectul a menționat că fondurile care pot fi accesate prin astfel de scheme de ajutor de stat reprezintă un sprijin financiar de care ar trebui să profite toate unitățile administrativ-teritoriale. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel