Ședință la Prefectura București. Ce le-a cerut prefectul Toni Greblă autorităţilor publice locale

Ședință la Prefectura București. Ce le-a cerut prefectul Toni Greblă autorităţilor publice locale. Sursa foto: facebook/Prefectura Bucuresti
Ședință la Prefectura București. Ce le-a cerut prefectul Toni Greblă autorităţilor publice locale. Sursa foto: facebook/Prefectura Bucuresti

În ședința Colegiului Prefectural de vineri, 28 octombrie 2022, prefectul Toni Greblă a solicitat autorităților publice locale cu atribuții în domeniul controlului ca, în următoarea perioadă, să se pregătească foarte bine, astfel încât acțiunile pe care le vor desfășura în ultima parte a anului să fie la cele mai înalte standarde.

Având în vedere sărbătorile care au loc în ultima lună a anului, prefectul a solicitat o atenție sporită în cadrul controalelor care vor fi efectuate în Capitală, cu accent pe protejarea sănătății consumatorilor, dar și pe desfășurarea în bune condiții a activităților economice.

“Fac un apel la toate instituțiile și autoritățile cu atribuții în domeniu să se pregătească din timp pentru acțiunile de control pe care le vor efectua în ultima parte a anului, inclusiv cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. Aceste acțiuni trebuie efectuate de echipe mixte de specialiști, care să verifice temeinic toate aspectele necesare pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a activităților comerciale și să acorde o atenție foarte mare în privința calității produselor comercializate, în special a celor agroalimentare, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea consumatorilor”, a afirmat prefectul Toni Greblă.

Ședința Colegiului Prefectural de vineri a fost organizată la sediul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, fiind prezentată și o sinteză a activității principalelor structuri din această instituție. Totodată, a fost prezentată o parte din tehnica din dotarea Direcției. În ședința Colegiului Prefectural, prefectul a fost informat de către Garda Forestieră București cu privire la măsurile de eficientizare necesare privind accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”.

Prefectul a menționat că fondurile care pot fi accesate prin astfel de scheme de ajutor de stat reprezintă un sprijin financiar de care ar trebui să profite toate unitățile administrativ-teritoriale.

“Primarii trebuie să identifice acele terenuri aflate în proprietatea Municipalității, respectiv a Sectoarelor, care pot fi folosite pentru extinderea zonei verzi a Bucureștiului. Începând din această toamnă și din primăvara viitoare, trebuie desfășurate ample acțiuni de plantare de arbori și arbuști, în acord cu angajamentele luate pentru protecția mediului și creșterea calității vieții bucureștenilor”, a mai spus prefectul Toni Greblă.

Vezi și:

 

T. Greblă: Bucureștiul trebuie să aibă cât mai repede un Plan Urbanistic General. Ștefan Bâlici, Ordinul Arhitecților, intervine pentru a susține dezvoltarea urbanistică

Ordinul Arhitecților din România a transmis prin reprezentantul Ștefan Bâlici că poate susține elaborarea unui Plan Urbanistic General al Capitalei și dezvoltarea urbanistică a orașului.

”Prefectul Municipiului București, domnul Toni Greblă, și președintele Ordinului Arhitecților din România, domnul Ștefan Bâlici, au avut miercuri, 19 octombrie 2022, o întrevedere, în cadrul căreia au fost discutate posibilitățile de colaborare instituțională în scopul rezolvării problemelor urbanistice și arhitecturale ale Capitalei.

În cadrul întâlnirii, domnul Ștefan Bâlici a transmis că Ordinul Arhitecților din România, cu participarea activă a filialei București, este deschis să contribuie la dezvoltarea urbanistică și arhitecturală a orașului, pentru care Planul Urbanistic General (PUG) este un instrument cheie, motiv pentru care elaborarea lui este absolut necesară.

La rând său, prefectul Toni Greblă și-a exprimat convingerea că Bucureștiul trebuie să aibă, cât mai repede, un Plan Urbanistic General adaptat realităților din prezent. Totodată, a menționat că o bună cooperare între autoritățile publice locale, organizațiile profesionale, mediul privat și cetățeni este esențială pentru rezolvarea problemelor urbanismului din București și pentru găsirea celor mai bune soluții pentru dezvoltarea orașului.

De asemenea, s-a discutat despre creșterea calității investițiilor publice, unul dintre obiectivele principale ale Ordinului Arhitecților din România. Aceste inițiative se subsumează eforturilor de elaborare a politicii publice naționale de arhitectură și continuă coerent demersurile începute.

Prefectul Capitalei și președintele OAR au mai convenit să participe la întâlniri periodice, în cadrul cărora să fie identificate soluții pentru dezvoltarea pozitivă a Bucureștiului”, a transmis Instituția Prefectului Municipiului București. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel