Tăriceanu, urmărit penal de DNA. Ce spune Chirieac

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este urmărit penal de DNA, pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat subiectul la România TV, într-o intervenție telefonică.

"Dl Tăriceanu este deocamdată acuzat de mărturie mincinoasă. Dacă dl Tăriceanu ar fi fost acuzat de implicare în dosarul în care se află Paul Lambrino, Remus Truică, Dan Andronic și toți ceilalți, Senatul ar fi trebuit să voteze începerea urmăririi penale. Probabil ca Senatul nu ar fi votat și atunci dosarul d-lui Călin Popescu Tăriceanu s-ar fi închis automat. Acesta este motivul pentru care, până în prezent, nu s-a cerut acest lucru Senatului. Fiindcă așa este legea în România: când ești ministru și parlamentar, Parlamentul îți poate închide ancheta penală. Acum este doar parlamentar dl Tăriceanu și atunci, pentru începerea urmăririi penale, nu este nevoie de aprobarea Senatului, a Camerei de care face parte. (...) Erau multe discuții legate de acest dosar, nu mă pot pronunța în niciunfel. Admir poziția lui Călin Popescu Tăriceanu în favoarea respectării drepturilor și libertăților cetățenești", a comentat Bogdan Chirieac.

Totodată, analistul politic s-a arătat convins că președintele Klaus Iohannis va solicita demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal de DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel