Tăriceanu: Șituația economică va deveni MULT mai GREA dacă nu măresc pensiile. Vor să vadă dacă mămăliga stă să explodeze

Dacă pensiile și alocațiile nu sunt mărite conform legii, situații economică ar putea deveni mult mai grea, afirmă Călin Popescu Tăriceanu.

Guvernul ar trebui să majoreze alocațiile și pensiile conform legii, nu pe etape, afirmă Călin Popescu Tăriceanu. Altfel, România riscă să se confrunte cu o situație economică mult mai grea, spune politicianul. 

"Guvernul Iohannis-Orban testează prin media aservită varianta măririi pensiilor doar cu 14% și nu cu 40% așa cum prevede legea. Probabil vor să vadă dacă mămăliga stă să explodeze…Ce nu știu ei, sau nu vor să spună, este că situația economică va deveni mult mai grea tocmai că nu măresc pensiile și alocațiile conform legii. În fiecare zi se pierd sute de locuri de muncă. Știți de ce? Pentru că produsele nu se mai cumpără și nimeni nu e nebun să producă pe stoc, chiar dacă guvernul ar băga bani în susținerea întreprinderilor", a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit politicianului, mărirea pensiilor cu un procentaj mai mic ar putea duce la pierderea a sute de mii de locuri de muncă.

"Să fie clar, mărirea pensiilor cu un procentaj care abia acoperă creșterile de prețuri nu sacrifică doar 5 milioane de pensionari, dar sacrifică și câteva sute de mii de locuri de muncă. De fapt, ce fac ei, în final, va duce la aproape aceeași sumă cheltuită, doar că ea nu va fi cheltuită pe mărirea pensiilor, ci pe ajutoare de șomaj! Deci, care este câștigul economiei?", a mai adăugat acesta.

Călin Popescu Tăriceanu susține că soluția ar fi mărirea veniturilor. " Pentru că acești bani pe care pensionarii ar trebuie să-i primească de la 1 septembrie nu le sunt necesari doar lor, ci ei vor reprezenta combustibilul care va menține în mișcare zeci de mii de mici întreprinderi cu sute de mii de locuri de muncă. În condițiile în care economiile lumii sunt și ele gripate și comerțul internațional este la terapie intensivă, stimularea cererii interne este singura cale de a ține în viață companiile mici și mijlocii", a spus politicianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel