Tăriceanu refuză invitaţia lui Iohannis: Poziția noastră e fermă

Mihai Ciobanu / 05 apr 2019 / 17:41 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis - Calin Popescu Tariceanu
Klaus Iohannis - Calin Popescu Tariceanu

"ALDE nu va onora invitația la consultări lansată azi de președintele Klaus Iohannis", anunţă Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE.

"În general, dl. Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să țină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are niciodată îndoieli și nu dorește să asculte părerea altora. Nu acceptăm să dezbatem teme de Justiție, atât timp cât dl Iohannis refuză să comenteze o problemă de maximă gravitate pentru aceasta. Una extrem de concretă și de actuală, precum prezența în fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispozițiilor regimului comunisto-securist.

Poziția noastră e fermă, iar dl Iohannis o cunoaște: dl. Augustin Lazăr trebuie să plece din funcție și trebuie să o facă neîntârziat. Orice minut în funcție constituie o palmă nemeritată pe obrazul celor care au avut curajul de a înfrunta fățiș regimul comunist în anii de tristă amintire. Atât timp cât dl. Iohannis va tăcea pe această temă îl vom considera nu dezinteresat de subiect, ci complice al foștilor torționari. Iar sub umbrela acestei complicități, partidul nostru nu are ce discuta cu președintele în problematica Justiției", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23