EXCLUSIV  Tăriceanu, reacție dură la adresa IMM Invest. "INUTILĂ. O măsură propagandistă. NU nu au bani"

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre programul IMM Invest, în exclusivitate pentru DCNEWS. 

Călin Popescu Tăriceanu a declarat pentru DC NEWS că programul IMM Invest, lansat de Ministerul de Finanțe este "inutil" și procesul este unul extrem de lung, făcut doar ca "o măsură propagandistă".

"După cum știm, site-ul IMM Invest nu a funcționat două săptămâni, ceea ce e foarte rău. Eu îmi pun problema, de ce întreprinderile mici și mijlocii trebuie să depună întâi o solicitare, nu o aplicație cum se spune, unde pentru diferite chestiuni de ordin birocratic li se trimite solitarea înapoi și mai așteaptă încă 3 zile și încă 3 zile și tot așa, când toate datele care sunt solicitate pentru a fi depuse pe site-ul IMM Invest, pot fi luate de bănci, direct de la ANAF și de la Registrul Comerțului. Deci această verigă este una inutilă. Era foarte simplu ca Ministerul de Finanțe să spună: astea sunt condițiile de accesare a programului IMM Invest, le trimite băncilor, pentru că băncile sunt în final decidentul în legătură cu acordarea sau neacordarea creditului de care are nevoie o companie, după criteriile pe care le are banca, cu toate că banca, știm bine, beneficiază de garanția statului prin Fondul Național de Garantare", a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

"O măsură propagandistă. În realitate lucrurile merg extrem de greu"

"Imaginați-vă că în momentul de față sunt zeci de mii de cereri depuse, care trebuie procesate, iar procesare nu se face de calculator, ci de niște funcționari. Deci va dura foarte mult până aceste cereri vor fi procesate, apoi avizate pentru a fi depuse băncilor, unde începe un alt proces foarte complicat de analiză. Toată această chestiune mi se pare că în final ajunge la o măsură propagandistă, adică de fapt nu au bani pe care să-i dea mediului economic, ci vor să facă un proiect prin care să ia fața și să se spună: uite, noi am pus la dispoziție. Iar în realitate lucrurile merg extrem de greu. Vor fi foarte puțini și va dura foarte mult până ce IMM-urile vor primi aceste aprobări pentru a accesa creditele", a completat el. 

Vezi aici interviul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel