Tăriceanu propune amânarea alegerilor. Val Vâlcu: "Se suspendă exercițiul democratic"

 Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Jurnalistul Val Vâlcu spune că propunerea președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, de amânare a alegerilor locale pe motiv de răspândire a coronavirusului este una neîntemeiată. 

"Tema coronavirusului pare speculată politic. E de neconceput așa ceva. Se suspendă practic exercițiul democratic în România. Cum ar fi să nu faci alegeri pentru că faci epidemie de gripă sezonieră, care este în fiecare an începând din noiembrie și până în aprilie-mai. Coronavirusul fie va fi contenționat, deci nu vor mai exista cazuri, fie dimpotrivă se va extinde așa cum se extinde gripa sezonieră, are o mortalitate mai mică și lumea își va da seama că a fost panică degeaba. Suspendarea alegerilor ar fi cea mai la îndemână pentru orice dictatură: în fiecare an, timp de șase luni circulă virusul gripal. În Constituție este specificat clar că alegerile pot fi amânate șase luni doar în caz de război. Nu există o altă prevedere pentru amânarea alegerilor. În logica aceasta ar trebui să închidem metroul, bisericile, mall-urile. Această abordare este periculoasă chiar și la nivel de discuție talk-show," a spus jurnalistul Val Vâlcu.

Reamintim că în această seară, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a făcut un apel public către Guvern și președintele României pentru amânarea alegerilor locale pentru a evita riscurile răspândirii coronavirusului. 

Citește Călin Popescu Tăriceanu propune amânarea alegerilor locale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel