Tăriceanu: Lupta anticorupţie, paravan. Se consideră ca un fel de Dumnezei

Călin Popescu-Tăriceanu a zis, la România TV, că lupta anticorupţie, în momentul de faţă, este un paravan în spatele căruia se duce 'o luptă surdă' de acaparare de influenţă şi de putere.

'Astăzi, în spaţiul public, apare ca un fel de hăituială, o vânătoare de oameni, cu ceea ce i se întâmplă lui Victor Ponta, cu ceea ce i se întâmplă lui Dragnea. Unii mi-au spus, păi şi tu eşti în aceeaşi categorie. În fine, probabil. (...) Este o deteriorare a climatului din societate care se datorează, în principal, dezechilibrului şi lipsei controlului democratic asupra unora dintre instituţiile fundamentale şi mai ales instituţiile de forţă. Am spus de nenumărate ori că această putere scăpată de sub control corupe. Ceea ce vedem astăzi, lupta anticorupţie în momentul de faţă, este un paravan în spatele căruia se duce o luptă surdă de acaparare de influenţă şi de putere între diversele instituţii. Nu are nimic de-a face cu înfăptuirea actului de justiţie şi cu combaterea corupţiei', a spus Tăriceanu la România TV.

[citeste si]

El a adăugat că cei care fac aceste 'jocuri' se consideră 'ca un fel de Dumnezei coborâţi pe pământ'.

'Acest fenomen nu este unic în România, un astfel de fenomen de putere lipsită de control este specifică unor regimuri autoritare şi totalitare în care diferite instituţii acţionează cum vedem noi astăzi în România. La noi avem aparenţa unei democraţii, adică avem Parlament, avem justiţie independentă, avem presă independentă, avem o serie de ingrediente, societate civilă, numai că ele, din păcate, sunt mai mult formale. Noi ne apropiem din ce în ce mai mult de modelul din Rusia al lui Putin şi anume acea democraţie controlată', a precizat preşedintele Senatului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel