Tăriceanu: Judecătorii și procurorii trebuie să pună în aplicare deciziile legiuitorului

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu se poate pune sub semnul întrebării ceea ce este legal, ceea ce Guvernul poate legal să facă. Procedura pe care Guvernul a adoptat-o respectă precederile legale, este în puterea Guvernului să adopte proiecte de lege și  proiectul de ordonațe. 

"Ceea ce pot să vă spun este câ continui să cred și să afirm că singurul loc democratic de dezbateri este Parlamentul, care are și legitimitate necesară pentru a dezbate aceste proiecte și modificările necesare la actele normative din domeniul Justiției și are și reprezentativitate. 

În al doilea rând, vreau să vă spun că această consultare pe care am anunțat-o cu asociațile magistraților, cu procurorul general sau cu președintele CSM, este absolut necesară. 

Trebuie să subliniez că trebuie să respectăm separația puterilor în stat, iar în virtutea acestui principiu sunt dispus să ascult punctele de vedere, dar pânâ la urmă coprul legiuitor este suveran în adoptarea legislației. Judecătorii și procurorii trebuie să pună în aplicare legea pe care legiuitorul a decis-o, ca să știm foarte bine care sunt rolurile noastre în societate", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

[citeste si]

"Legitimă este această manifestare de a ne spune punctul de vedere. Suntem într-o societate liberă. Aş prefera ca acest lucru să se petreacă cu precădere unde democraţia e reprezentată şi unde şi puterea şi opoziţia sunt....Am impresia ca nu s-au desfăşurat în cadru legal.

CSM a devenit tot mai politic. Rolul justiţiei e să se ţină departe de susţinerea politică. În discuţiile pe care le voi avea voi asculta cu atenţie...Cred că nu putem avansa în procesul de reformă decât dacă facem aceste discuţii.

Abuzul în serviciu e în discuţii peste tot în lume. A dat naştere la interpretări abuzive în foarte multe ţări, ori eu vreau să ne aliniem la standardele europene.

Ca liberal, pun mai presus de orice democraţia şi respectarea drepturilor cetăţeneşti. Nu mă interesează ca forţa bastonului să domnească în România. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel