Tăriceanu, în dosarul Microsoft - EADS. Informații EXCLUSIVE în scandalul momentului

Anca Murgoci / 01 oct 2015 / 11:05 Salveaza PDF Comentarii

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu este vehiculat în legătură cu scandalul EADS, o companie gigant care este investigată pentru afaceri de corupție în România și Arabia Saudită.

Întrebat dacă știe ceva mai mult decât documentele care au apărut în presă, omul doi în stat a zis: "Dacă vă referiți la documentele care au apărut ieri, în presă, vă readuc aminte că aceste documente nu sunt noi. Au mai fost vehiculate o dată anul trecut. În al doilea rând, nu am ce să comentez atâta timp cât nu sunt documente oficiale. Pot fi speculații, intoxicări, încercări de denigrare. Mă aștept la astfel de lucruri oricând".

"Aș vrea să vă mai spun un lucru. Ați vorbit de EADS. În acest moment, în documentul respectiv nu se știe dacă este vorba de EADS sau Microsoft. Recent, am mai avut o discuție de acest gen și am spus așa: în orice țară din UE (inclusiv în România), prim-ministrul în funcție nu are responsabilitatea nici a discuțiilor comerciale, nici a negocierilor cu firmele, nici a încheierii contractelor. Există ministere, departamente sau structuri abilitate să facă acest lucru. Nu mai vobim de faptul că documentele (nu știm dacă sunt veridice sau nu) care au apărut în presă se referă la activități în perioada în care eu nu eram prim-ministru", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu la DC News Live.

Analistul politic Bogdan Chirieac a întrebat: "Documentele prezentate de Răzvan Savaliuc și publicate pe Luju.ro sunt datate cu un an în urmă. Ați fost citat de DNA - în această perioadă de un an de zile - pentru a da declarații în acest caz?".

Călin Popescu Tăriceanu a spus: "Nu. Cred că și acesta este un element care pune sub semnul întrebării autenticitatea documentelor. Eu cred că DNA-ul - dacă considera necesar - ar fi avut timp în decursul acestui an să mă invite să fac declarații sau să ceară lămuriri, iar acest lucru nu s-a întâmplat".

Numele lui Tăriceanu, vehiculat

Amintim că numele lui Călin Popescu Tăriceanu este vehiculat în Dosarul Microsoft. Un "martor sub amenințare" le-a relatat procurorilor DNA cum ajungea mita din dosar la politicieni, printre aceştia numărându-se şi actualul şef al Senatului. 

[citeste si]

Martorul protejat scrie în denunțul său despre perioada Guvernarii Tariceanu, oferindu-le procurorilor informatii detailate despre milioane de euro care ar fi fost destinati mituirii prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, actualului ministru de Finante Orlando Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Finantelor in timpul Guvernarii Tariceanu, sau a ministrului Comunicatiilor din timpul acelaiasi guvernari, Karoly Borbely.

Luju.ro scrie că procurorii DNA pregatesc un dosar împotriva lui Călin Popescu Tariceanu, dosar care evident se va baza și pe declarația „martorului amenințat" care semnează cu pseudonimul Gabriel Marin.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27