Tăriceanu, ÎCCJ, decizie definitivă. Chirieac: Mâine dimineață își prezintă demisia

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost achitat pentru mărturie mincinoasă, în dosarul retrocedărilor de terenuri din ferma Băneasa și Pădurea Snagov. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia instanței.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis achitarea definitivă în procesul lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, al doilea om în stat și președintele ALDE.

În orice țară liberă, după ce l-ai pus sub acuzare pe al doilea om în stat și l-ai și târnosit vreo trei-patru ani, mâine dimineață, pentru că în seara asta cred că a închis la miliție, procurorii care au anchetat cazul își prezintă demisia. În acest moment pierzi privilegiul de magistrat pentru că ancheta a costat sute de mii de euro, un prejudiciu clar, ascultări, stresul pe al doilea om în stat, imaginea publică, prejudiciu de imagine adus României că era inculpat și târnosit prin tribunal. Pe Tăriceanu l-au ascultat 7 ani, la fel m-au ascultat și pe mine. Poate la mine nici nu au încetat. Mâine dimineață, procurorul de caz își prezintă demisia și merge în mediul privat. Dar să nu credeți, nu se va întâmpla asta.., a declarat Bogdan Chirieac, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV.

Și în prima instanță, Călin Popescu Tăriceanu fusese achitat. Procesul de luni, 22 aprilie, vine după ce DNA a făcut apel la decizia primei instanțe de achitare, cauza fiind înregistrată în noiembrie 2018, de atunci urmând mai multe amânări. Procesul a început în martie 2017.

Vezi și: ÎCCJ, decizie Călin Popescu Tăriceanu 22 aprilie 2019. Avocatul, prima reacție: "O înscenare judiciară"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel