Tăriceanu, FSDI: Consens cu PSD, 95%

Bogdan Cotigă / 05 noi 2018 / 15:04 Salveaza PDF Comentarii
Călin Popescu Tăriceanu
Descriere foto: Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că ALDE şi PSD au convenit, în proporţie de 95%, asupra formei proiectului Fondului Suveran de Investiţii.

'Am avut vineri seară o discuţie cu colegii din PSD, am parcurs toate punctele din proiectul de ordonanţă şi cred că în proporţie de 95% am găsit terenul de consens. Proiectul de ordonanţă nu stabileşte concret societăţile care vor participa, ci numai cadrul legislativ de funcţionare a Fondului. Societăţile comerciale cu capital integral sau parţial de stat, care vor fi incluse în Fondul Suveran de Investiţii, vor fi stabilite ulterior.

Problemele ridicate de ministrul energiei 

Ministerul Energiei a ridicat câteva probleme de fond. Sigur că putem să presupunem că vor fi şi întreprinderi din domeniul energiei, dar nu numai. Fondul va cuprinde întreprinderi din toate domeniile în care statul are participaţii. (...) Odată aceste observaţii făcute, aşteptăm să se redacteze forma finală a proiectului', a spus Tăriceanu, la Parlament. Totodată, Tăriceanu a menţionat că a discutat cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, despre rectificarea bugetară şi a precizat că 'sunt premise ca exerciţiul bugetar, aşa cum a decurs până acum, să fie, la finele anului, în parametrii planificaţi'. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24