Tăriceanu, discuţii cu preşedintele Comitetului Regiunilor

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut, joi, o întrevedere cu preşedintele Comitetului Regiunilor, Karl Heinz Lambertz, aflat în România. 

Potrivit unui comunicat, Tăriceanu a salutat faptul că mandatul lui Karl Heinz Lambertz ca preşedinte al Comitetului European al Regiunilor coincide cu perioada în care România va exercita preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

De asemenea, el a salutat rolul pe care Comitetul Regiunilor, ca organism consultativ al UE, format din reprezentanţi ai celor 28 de state membre, aleşi la nivel local şi regional, îl joacă în asigurarea unui spaţiu adecvat la nivelul Uniunii pentru exprimarea directă a opiniilor acestora, cu privire la legislaţia UE cu impact direct asupra regiunilor şi oraşelor. '

"Au fost trecute în revistă teme de actualitate din agenda Uniunii Europene şi a României, accentul fiind pus pe Cartea albă privind viitorul Europei şi pe cele cinci scenarii pentru o Uniune Europeană cu 27 de state membre", precizează sursa citată.

Preşedintele Senatului a subliniat faptul că Europa trebuie să fie mai atentă la nevoile cetăţenilor săi, pentru a se asigura că politicile elaborate la Bruxelles ţin cont de diversitatea unei Uniuni cu 27 de state membre şi 500 de milioane de cetăţeni, fiecare având propriile aspiraţii şi aşteptări.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel