EXCLUSIV  Tăriceanu dezvăluie o discuţie cu Iohannis: I-am spus în mod direct acest lucru

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Călin Popescu Tăriceanu (Pro România) a dezvăluit o discuţie pe care a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis. 

"Cred că modul haotic în care este gestionată criza îl va pune pe Iohannis în situaţia să se gândească bine, după aceste alegeri, pe cine desemnează prim-ministru. Eu nu cred că lui Iohannis îi convine să rămână cu o etichetă definitivă de preşedinte care a eşuat. Pentru că în primul mandat nu există nicio realizare notabilă a lui, şi al doilea mandat dacă va fi marcat numai de o gestionare haotică a crizei la fel el va trece prin istorie, sigur, cu singurul atribut de a fi fost preşedinte două mandate succesive. Dar când se pune problema ce a făcut în aceste două mandate, trebuie să arăţi ceva. ‚România Educată’ este un eşec şi un alt proiect nu văd", a declarat, într-un interviu acordat DC News, Călin Popescu Tăriceanu.

Discuţie cu Klaus Iohannis

"Eu am avut o discuţie la începutul mandatului domnului Iohannis cu domnia sa, în care i-am sugerat în mod direct şi explicit, ideea de a iniţia un proiect de ţară prin care România să devină a şaptea putere economică a Europei. (...) I-am spus că nu am nevoie de a-mi asuma paternitatea acestui proiect. Vreau însă ca România să iasă din condiţia de codaşă a Europei la toate capitolele şi să-şi valorizeze potenţialul. Iar acest proiect de ţară are nevoie să fie condus de o persoană care se extrage din zona luptelor politice, a partidelor, şi e capabilă să coaguleze toate energiile societăţii. Şi acest lucru ar putea fi făcut de preşedinte, pentru că el are prin Constituţie acest rol de a fi deasupra partidelor.

Din păcate, după cum vedem, preşedintele a ales să fie purtătorul de cuvânt al Guvernului, să fie primul activist în campanie şi aşa mai departe. Nu a înţeles care e rolul constituţional", a explicat Călin Popescu Tăriceanu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel