Tăriceanu, CONFLICT cu Digi 24. ”Adevărul nu poate fi negat la nesfârșit”

Tăriceanu, răspuns la întrebarea "de ce nu a demisionat şefa DNA"
Tăriceanu, răspuns la întrebarea "de ce nu a demisionat şefa DNA"

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și al ALDE, susține că statul de drept din România este sub asediu. 

”Am observat că refuzul meu de a participa la UM Digi 24, la o dezbatere despre statul paralel, a fost urmat de o serie de atacuri care au depășit cu mult cadrul jurnalistic normal. Îmi rezerv dreptul de a da un scurt drept la replică ce se vrea a fi și o explicație a ceea ce este statul de drept, în speranța că vor înțelege cei care trebuie să înțeleagă. Vorba aceea: `bate șaua, să priceapă iapa`.” a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook. 

Iată în continuare mesajul președintelui Senatului: 

”Elementele esențiale ale statului de drept sunt: 1. Prevalența drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor în fața instituțiilor; 2. Instituții alese democratic ce exercită puterea în baza legitimității date de votul alegătorilor, fără a exista interferența instituțiilor de forță. Parlamentul este expresia voinței românilor și reprezintă instituția fundamentală; 3. Separația și controlul reciproc al puterilor,pentru a preintampina derapajele si excesele caracteristice abuzului de putere; 4. Domnia legii(rule of law). Constituția este legea suprema si fundamentală.

În aceste puncte, statul de drept din România este sub asediul sistemului paralel de putere.

Majoritatea românilor văd cu îngrijorare că România a cunoscut un regres uriaș în ceea ce privește respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, inclusiv față de primii ani de după 1990, când o serie de instituții de forță nu se reformaseră încă. În fiecare zi, la biroul de la Senat primesc sesizări din partea unor cetățeni care condamnă încălcări flagrante ale drepturilor și libertăților. Când merg în teritoriu, vorbesc cu oameni care îmi împărtășesc îngrijorările lor. Pe prima pagină a ziarelor și la televiziuni, românii au văzut o avalanșă de cazuri care arată abuzurile comise de cei care lucrează în așa-zisul câmp tactic.

În ultimul timp, au apărut noi și noi dovezi legate de încercările de denaturare a procesului democratic de către statul paralel. Sunt multe semne de întrebare legate de încercarea de influențare a rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2009, atunci când șefi ai instituțiilor de forță stăteau la masă cu oameni politici. Avem și certitudini legate de abuzuri ale statului paralel împotriva oamenilor politici, în încercarea de a influența momente electorale cheie. Un astfel de moment a fost în 2014, atunci când a existat un mandat de supraveghere pe numele mai multor politicieni, printre care m-am numărat.

În ceea ce privește al treilea punct, vedem pe zi ce trece oameni, de la vârful instituțiilor de forță, unde coruptia iese la suprafață într-o dimensiune uriașă și care refuză să se supună oricărui fel de control democratic. În Statele Unite, procurorul general se prezintă la orice solicitare a Congresului pentru a da explicații. În România, avem refuzuri și o fugă constantă de responsabilitate care denotă mentalitatea celor care se consideră mai presus de lege.

[citeste si]

Nu în ultimul rând, într-un stat de drept, Parlamentul este unica autoritate legiuitoare. Din păcate, în România avem declarații din partea celor care trebuie să aplice legea, prin care este pus sub semnul întrebării dreptul Parlamentului de a legifera.

Știu că cei care semnează pe ștatul de plată al statului paralel vor merge până în pânzele albe pentru a nega evidențele. Vor spune că nu există statul paralel, că în România drepturile și libertățile cetățenilor sunt respectate la virgulă și că toate dezvăluirile din presă sunt excepții ce trebuie ignorate. Este ceea ce face UM Digi 24, unde nu am auzit un cuvânt despre abuzurile la care sunt victime cetățenii.

Adevărul nu poate fi însă negat la nesfârșit. Mai mult, sper că enunțând aceste adevăruri, în mod repetat, în spațiul public voi contribui la demascarea manipulării la care sunt supuși cei care aparțin unei minorități și care aleg să iasă în stradă pentru a proteja, fără voie, sistemul paralel.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel