Tăriceanu anunță sfârșitul PNL. "O asemenea trădare este inacceptabilă"

Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu
Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, proaspăt reînscris în PNL, critică dur ultimele mișcări ale partidului pe scena politică internă și externă. 

"Există probabil o explicație politică (pentru decizia PNL—n.r.). (...) În spate este această dorință nemăsurată a domnului Antonescu de a ajunge cu orice preț președinte și mișcările pe care le face se înscriu pe această orbită care va duce PNL în brațele președintelui Traian Băsescu, lucru care va duce la dispariția PNL de pe scena politică prin absorbția, înghițirea lui, destructurarea lui. Acesta va fi sfârșitul pe care îl preconizez și la care nu vreau să fiu, în niciun caz, parte. Nu vreau să împărtășesc această soartă a PNL", a precizat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la Parlament, potrivit Agerpres

VEZI și: De Ce îi este frică lui Antonescu de Tăriceanu. "E un CADAVRU ambulant"

Călin Popescu Tăriceanu și-a exprimat surprinderea că astfel de decizii au putut fi luate de conducerea interimară a partidului fără consultarea, în prealabil, a membrilor de partid.

"Sunt foarte dezamăgit și supărat în legătură cu decizia pe care PNL a luat-o în legătură cu abandonarea familiei europene de care era legat nu numai datorită unor contacte personale bazate pe încredere, dar mai ales pentru că împărțeam aceleași valori și idei. Pentru mine este aproape de neînțeles cum o asemenea decizie poate fi luată cvasi-instantaneu, fără nicio dezbatere în cadrul partidului, ca și când abandonarea principiilor și ideologiei cu care te-ai identificat (...) este un lucru firesc. O asemenea trădare, după mine, este inacceptabilă și în asemenea condiții eu nu mă regăsesc în alegerea pe care PNL a făcut-o de a se alătura PPE", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

VEZI și: Antonescu, către Ponta: Ești prost!

Președintele Senatului a adăugat că decizia PNL reprezintă, în opinia sa, și o nouă trădare a electoratului liberal.

"Eu cred că liberalismul nu a murit. Dacă ne uităm la voturile de la europarlamentare, 800.000 de cetățeni s-au exprimat în favoarea PNL care să îi reprezinte în PE. Eu cred că acești cetățeni, dacă ar fi dorit să fie reprezentați de PPE sau PSE, ar fi avut ce să voteze. Votau altceva decât PNL. Eu cred că este un nou act de trădare a electoratului, așa cum a fost și la ruperea USL și la ieșirea de la Guvern și cred că este condamnabil", a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel