Tăriceanu: Actuala majoritate este solidă

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni seară, la finalul ședinței coaliției de guvernare, că actuala majoritate este "solidă" și că nu se așteaptă ca "raporturile de forță" să se schimbe în perioada următoare.

"Eu cred că Opoziția are această armă parlamentară, democratică, constituțională, care este moțiunea și pe care trebuie să o folosească atunci când crede de cuviință. (...) În ce privește șansele de succes, cred că lucrurile sunt suficient de clare din moment ce la votul pe care l-a solicitat prim-ministrul în Parlament, odată cu restructurarea Guvernului, Opoziția a avut aproximativ 140 de voturi. (...) Nu știu și nu cred ca în perioada următoare să existe vreo mișcare semnificativă care să poată să schimbe raporturile de forță. Actuala majoritate este în continuare solidă, avem un Guvern, avem un program guvernamental pe care trebuie să îl ducem la îndeplinire și aceasta este direcția pe care sunt concentrate eforturile noastre", a declarat acesta, la Parlament, informează Agerpres.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a ținut să sublinieze faptul că protocolul de colaborare guvernamentală PSD-UNPR-PC-PLR va fi definitivat în perioada următoare.

"Astăzi am discutat rapid asupra acestui subiect, dar fără îndoială, în perioada următoare, acest protocol va fi definitivat și vom găsi un moment în care să facem oficializarea lui încă o dată pentru că a existat un moment în care am afirmat public, cu toții, reconstituirea Uniunii Social-Liberale și acest lucru s-a întâmplat înainte de începerea campaniei electorale (pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2014 — n.r.)", a explicat Tăriceanu.

De asemenea, acesta a reamintit faptul că, săptămâna trecută, a fost reluată procedura de reînregistrare a PLR.

"Dosarul a fost depus, săptămâna trecută, din nou la Tribunal și am reluat procesul de reînregistrare a partidului. Așteptăm termenele pe care le stabilește Justiția în conformitate cu legea și sper ca de data aceasta să nu mai existe niciun fel de obstacol", a conchis Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel