Urmărește emisiunea live


Tăriceanu, urmărire penală. Val Vâlcu: PSD nu poate păstra guvernarea fără ALDE

În direct la România TV, Val Vâlcu a vorbit despre decizia Comisiei Juridice din Parlament în ceea ce privește avizul de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu. 

”PSD nu poate păstra guvernarea fără ALDE. ALDE, în momentul de față, este supus unor presiuni de a fuziona, de a se alia cu cineva. Dacă vă amintiți, în 2014, mișcarea PDL-PNL, formarea noului PNL și anume doi lideri, Vasile Blaga și Antonescu, au decis peste noapte, iar a doua zi se făcea fuziunea și supraviețuiau ambele partide, grav afectate atunci la alegeri și ba mai mult, puneau și președinte peste câteva luni. 

În ecuația asta, Tăriceanu este împins să se alieze cu oricine ar putea. Cu USR-ul este exclus pentru că e ținta lor. PNL-ul ar avea de asemenea probleme de imagine dacă s-ar alia pentru că ar sări USR-ul și de aceea preferă să ia parlamentari la bucată din ALDE și mai rămâne Ponta. Oferă speranța unor locuri la parlamentarele viitoare celor din ALDE sau PSD-ul. PSD-ul trebuia să se miște repede să ia ALDE ca să securizeze niște voturi. Pârghia de presiune era votul din Senat unde partidul lui Ponta nu are oameni și atunci cei 69 de senatori PSD puteau să blocheze dosarul lui Tăriceanu. Dacă PSD-ul ia mâna de pe Tăriceanu atunci acesta este liber să își facă aranjamente cu oricare alt partid și cel mai probabil va fi cu partidul lui Ponta”, a precizat Val Vâlcu în direct la România TV. 

Comisia Juridică propune Senatului urmărirea penală a lui Călin Popescu - Tăriceanu.

Vezi și: Urmărirea penală a lui Tăriceanu, votată în Comisie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel