Tăriceanu: Suntem conştienţi de provocările cărora trebuie să le răspundem

Calin Popescu-Tăriceanu
Calin Popescu-Tăriceanu

Tăriceanu consideră că avem nevoie, mai mult ca oricând, de consolidarea rolului Asociaţiei Senatelor din Europa.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că rolul Asociaţiei Senatelor din Europa, a cărei a 19-a reuniune se desfăşoară vineri la Palatul Parlamentului, trebuie să fie consolidat pentru a răspunde provocărilor 'într-o manieră coezivă'.

'Mă bucur să îmi exprim sentimentul de bucurie şi de prietenie pentru că suntem astăzi gazdele celei de-a 19-a reuniuni a Asociaţiei Senatelor din Europa. Este cea de-a 2-a reuniune pe care o organizăm la Bucureşti în istoria acestui for, al cărui obiectiv primar îl constituie promovarea bicameralismului şi consolidarea identităţii. Acum avem, mai mult ca oricând, nevoie de consolidarea rolului acestei asociaţii. În lumea de astăzi suntem conştienţi că provocările cărora trebuie să le răspundem noi şi partenerii noştri trebuie abordate într-o manieră coezivă la nivel european şi doar astfel putem combate nivelul disparităţilor care ne afectează comunităţile şi regiunile. Dacă nu există o identitate europeană solidă bazată pe valori comune - diversitate culturală, toleranţă, solidaritate, coeziune şi şanse egale, standardul european de civilizaţie s-ar putea diminua. Conform celor mai pesimiste scenarii, vom ajunge până la urmă la o Europă disfuncţională, împărţită şi divizată', a susţinut Tăriceanu în deschiderea reuniunii.

El a subliniat că România, prin preluarea în perioada ianuarie-iunie 2019 a Preşedinţiei Consiliul UE, va trebui să 'promoveze un examen', 'un test decisiv' în faţa a milioane de europeni.

Vezi şi: Iohannis, suspendare. Zegrean: Nu este posibil așa ceva

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel