EXCLUSIV  Țări cu grad ridicat de potențiale atentate teroriste? Răspunsul MAE: Zonele care trebuie evitate

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

MAE a răspuns pentru DC News întrebărilor legate de pericolele atentatelor teroriste din această perioadă. După ce Franța și Belgia au fost vizate, numeroase alte locații pot reprezenta adevărate pericole mai ales pentru turiști.

Odată cu izbucnirea războiului din Gaza, din 7 octombrie anul în curs, țările europene au lansat mai multe alerte cu privire la potențialele acțiuni de terorism. România, în general, a fost ferită de astfel de evenimente, însă odată cu implicarea tot mai mare a țării noastre în contextul internațional, am decis să scriem Ministerului Afacerilor Externe pentru a afla care sunt pericolele la care se supun românii în această perioadă.

Pentru că România prezintă mulți cetățeni care fac tranzit prin Europa, mai ales cei care muncesc în afara granițelor și care se întorc în țară cu ocazia sărbătorilor, am întrebat MAE ce recomandări are pentru aceștia. Unul dintre cazurile recente este dat de atentatul terorist din Belgia, cu ocazia meciului de fotbal  Belgia-Suedia.

DC News: Ce le recomandați românilor care fac tranzit România în diferite țări din Europa de Vest?

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă cetățenilor români care intenționează să se deplaseze în străinătate să consulte informațiile publicate de MAE pe pagina sa de internet, în secțiunea „Sfaturi, alerte de călătorie” -  care include elemente relevante atât cu privire la condițiile de intrare și ședere în alte state, cât și eventuale atenționări de călătorie pentru statele europene. Pentru statele din afara Uniunii Europene sunt publicate și eventuale avertismente de călătorie privind situația de securitate din acele state și recomandări utile în acest context.

De asemenea, MAE le recomandă cetățenilor români care intenționeză să călătorească în străinătate să verifice din timp valabilitatea documentelor de călătorie, iar în momentul în care ajung în statul de destinație, să își înregistreze prezența la cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României. Această recomandare vizează facilitarea unei eventuale intervenții a MAE în cazul unor situații deosebite/crize consulare, localizarea în timp util a cetățenilor români facilitând, astfel, acordarea de asistență/protecție consulară.”, a fost răspunsul MAE.

Țări cu grad ridicat de potențiale atentate teroriste?


DC News: Sunt anumite țări sau locații cheie în Europa unde aceste atacuri ar putea deveni reale?

„Ministerul Afacerilor Externe apreciază că actele subsumate fenomenului global de terorism nu pot fi anticipate, ele fiind organizate și pregătite, de cele mai multe ori, de persoane sau grupări cunoscute și monitorizate de serviciile de informații specializate. România, ca stat membru al UE și NATO, are un schimb permanent informații cu celelalte state membre, astfel încât MAE să poată oferi informații relevante și actualizate cetățenilor români, în secțiunea  „Condiții de călătorie”, a mai punctat MAE.

DC News: Sunt locațiile turistice foarte aglomerate din Europa de evitat pentru turiștii români?

„Ca măsură de precauție generală, MAE le recomandă cetățenilor români să evite zonele aglomerate, iar în cazul în care acestea nu pot fi evitate, să dea dovadă de vigilență / prudență.”, a încheiat MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel