Târgul Național al Mierii, între 1 și 3 aprilie, la București

Peste 100 de apicultori din toate colțurile țării sunt prezenți la ediția a 14-a a Târgului Național al Mierii, organizat în perioada 1 -3 aprilie pe Platforma Apicolă Băneasa, evenimentul este  dedicat în principal consumatorilor de produse apicole.

Expozanţii prezenţi - apicultori şi firme specializate, și-au etalat produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produse apicole obţinute direct din stupină până la produse apicole condiţionate sau alte preparate derivate din produse apicole - suplimente nutritive, cosmetice etc.

De asemenea, de acest târg vor putea beneficia şi apicultorii deoarece vor fi prezente şi produsele dedicate acestora - stupi şi componente, utilaje şi alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriţie, cărţi de specialitate etc.

Bucureştenii şi nu numai sunt aşteptați la Târgul Național al Mierii, locul perfect pentru a se îndulci cu minunatele produse ale stupului, miere, polen, propolis, lăptişor de matcă, suplimente nutritive şi cocktail-uri, produse complet naturale ce vin din bogăţia naturii, dar şi din hărnicia albinelor şi apicultorilor.

În 2015, producția de miere raportată de apicultori nu a depășit 18.000 de tone, adică în jur de 60-70% din media anuală de 22.000—24.000 de tone, în condițiile în care au fost reduse semnificativ producțiile la mierea de rapiță, tei și floarea soarelui, din cauza depopulărilor masive ale familiilor de albine.

România produce, în medie, 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa, și deține un efectiv de 1,47 milioane de familii de albine. La nivel național sunt înregistrați în jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre aceștia fiind membrii ACA, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel