Târgul de Turism al României rămâne cu o singură ediție din 2017

promovare_turism_în_Rusia
promovare_turism_în_Rusia

Târgul de Turism al României (TTR) va avea o singură ediţie din 2017, cea din luna februarie. Anunțul a fost făcut de președintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea.

Din 2017, nu vom mai organiza târgul din noiembrie. Este o decizie a ANAT, nu ştiu dacă este bine sau rău. Vom rămâne doar cu târgul din februarie. Oricum, din martie, cum era până în acest an, s-a dus în 2016 mult în februarie, ca să putem prinde perioada de early booking şi să avem o perioadă mai lungă de vânzare. Avem şi nişte parametri care trebuie respectaţi, precum participarea la târgul de la Berlin care este foarte important pentru noi, precum şi altele din capitalele europene. Anul viitor va exista, însă, un târg organizat de cei din Constanţa, a spus Alin Burcea. 

La ediţia TTR care începe joi în Capitală, la Romexpo se lansează în principal 90% din ofertele anului 2017. 

Acum fiind la jumătatea lui noiembrie tour-operatorii au deja ofertele pregătite, atât pentru intern cât şi pentru cel extern. Plus ce a mai rămas din oferta de Revelion pentru că românii au învăţat să cumpere din timp pachete turistice mai ieftine. Dacă acum 10 ani îmi spunea cineva că vom vinde litoralul românesc începând din octombrie pentru anul următor, aş fi zis că este o glumă. Hotelierii români s-au mişcat bine, litoralul este foarte cerut. Sper ca hotelierii să nu înceapă să ceară din ce în ce mai mulţi bani', a adăugat şeful ANAT. 

Cerere mare, ofertă mică 

În opinia acestuia, " hotelierii români s-au deşteptat", după un an 2016 foarte bun şi nu au crescut mult tarifele. Preşedintele ANAT a subliniat că anul 2016 a fost bun pentru hotelierii din mai multe ţări europene şi pe extern tour-operatorii vor avea probleme cu restrângerea paletei de destinaţii. 'Cerere mare şi ofertă mică', a spus Burcea. Printre ţările în care tour-operatorii îşi vor securiza mai greu ofertele pentru 2017 se află Spania, Grecia şi Portugalia. 

Peste 230 de agenţii de turism şi tour-operatori din România, Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, India, Iordania, Israel, Italia, Macedonia, Marea Britanie, Palestina, Republica Dominicană şi Ungaria vor fi prezenţi, în perioada 17-20 noiembrie la ediţia de toamnă a TTR, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel