Târgul de Crăciun din Craiova, în top 6 al celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa / FOTO

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Craiova
Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Craiova

Târgul de Crăciun din Craiova s-a clasat în top 6 al celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa.

Târgul de Crăciun din Craiova a reușit performanța de a se plasa în top 6 al celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa, devansând orașe celebre precum Bruxelles, Köln, Praga, Bruges, Moscova, Manchester sau Leipzig.

„Craiova s-a clasat pe locul 6 în topul celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa, înaintea unor oraşe celebre şi cu o lungă tradiţie în organizarea sărbătorilor de iarnă, precum Bruxelles, Köln, Praga, Bruges, Moscova, Manchester sau Leipzig”, se arată într-o postare pe pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Craiova.

„Cu un total de 17.904 voturi, dintre care 72 % provenind din afara României – SUA, Marea Britanie, Franța și Germania, Craiova a obținut cel mai bun rezultat ca oraș nou intrat în acest clasament internațional, din toată istoria acestei competiții ce datează din 2009.

Potrivit comunicatului oficial al organizației European Best Destinations, Târgul de Crăciun de la Craiova a obținut și cele mai multe voturi dintre toate destinațiile românești (precum Sibiu sau Cluj-Napoca), ce s-au promovat, în ultimii ani, pe același site - www.europeanbestdestinations.com.“, mai precizează Primăria Craiovei.

Lia Olguța Vasilescu, despre performanța orașului pe care îl administrează

„Ne onorează rezultatul acestei competiții europene și ne bucură faptul că imaginile din Craiova au fost văzute și apreciate de turiști din toată lumea. Deja promovarea făcută de European Best Destinations, cu ocazia votului, a determinat mulți turiști să ne viziteze orașul și Târgul de Crăciun, înregistrându-se un număr triplu de rezervări la hotelurile din Craiova, față de aceeași perioadă din anii precedenți”, a precizat primarul Lia-Olguța Vasilescu.

Târguri de Crăciun în București, 2021. Unde te poți bucura de magia Crăciunului

Târgul de Crăciun organizat de Opera Naţională Bucureşti şi Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" a fost poate cel mai așteptat. A fost deschis în 3 decembrie și va dura până în 31 decembrie 2021. 

Târgul de Crăciun de la Operă se întinde pe o suprafață de 12.000 de mp. În mijlocul târgului de Crăciun, este un patinoar, atracția principală. Este, de asemenea, o scenă a colindătorilor, unde vor fi spectacole ale copiilor din Programul Naţional Cantus Mundi şi nu numai.

Vizitatorii se vor bucura în Atelierele Spiriduşilor şi diferite workshopuri, de zboruri uimitoare cu sania deasupra patinoarului, plimbări cu Express-ul OCC - trenuleţul partenerilor de la Opera Comică pentru Copii, dar şi cu trăsura cu cai, de tradiţionalele căsuţe cu bunătăţi de sărbători şi multe alte surprize, toate colorate sonor cu multă muzică bună.

”West Side Christmas Market” s-a deschis în 25 noiembrie iar cei care l-au vizitat deja pare că l-au apreciat. Rămâne deschis până în 26 decembrie, în intervalul 12:00 – 20:00. 

Târgul are un brad natural împodobit, înalt de opt metri, în ghiveci, ce va fi replantat după eveniment, dar și un Moș Crăciun, de cinci metri, alături de alte personaje fantastice, bucuria celor mici, care, de asemenea, se vor putea plimba cu trenulețul sau da în carusel. 

Târgul are și un patinoar de 1.000 de mp. O oră pe gheață costă 10 lei. În weekend, costă 25. Cei care nu au patine, mai plătesc încă 15 lei (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel