Târgul de Crăciun București: Programul de sărbători

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, va da startul sărbătorilor de iarnă joi, 1 decembrie, din Piaţa Constituţiei din Capitală, de unde se va aprinde şi iluminatul festiv.

Târgul de Crăciun Bucureşti are loc în perioada 1 - 30 decembrie 2016 şi poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10,00 - 22,00. 

Manifestările organizate de Municipalitate cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor avea loc în Piaţa Constituţiei, Centrul Istoric, Piaţa Universităţii, Piaţa George Enescu, Parcul Kiseleff şi Parcul Tineretului.

Organizat în acest an în Piaţa Constituţiei, Târgul de Crăciun îi întâmpină pe vizitatori cu o serie de atracţii: spectacole artistice, casa lui Moş Crăciun, patinoar, carusel, personaje de poveste, bucate tradiţionale şi daruri de sărbători. Cele peste 100 de căsuţe ale Târgului de Crăciun vor aduce în stradă bucătăria autohtonă, obiecte artizanale şi decoraţiuni de Crăciun.

Alte activități 

Casa lui Moş Crăciun va fi deschisă în perioada 1 - 24 decembrie, în intervalul orar 11,00 - 13,00 şi 17,00 - 22,00. Tot în acest spaţiu se află şi cutia poştală unde copiii îşi pot lăsa scrisorile cu dorinţele lor. Moş Crăciun 'poposeşte' în târg în perioada 10 - 24 decembrie, în intervalul orar 11,00 - 13,00 şi 17,00 - 22,00, şi îi aşteaptă cu nerăbdare pe copii, care îi pot spune o poezie şi îl pot cunoaşte mai bine.

Între 1 şi 30 decembrie, între orele 10,00 - 22,00, părinţii sunt aşteptaţi cu cei mici pentru a se bucura de un carusel de poveste, patinoar în aer liber şi trenuleţ, toate cu intrare liberă.

Campania "Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun!" continuă şi în acest an. Vizitatorii pot dona jucării şi cărţi, care vor ajunge la copiii nevoiaşi.

Pe parcursul evenimentului, vor avea loc spectacole susţinute de ansambluri de datini şi obiceiuri din diferite zone ale ţării, grupuri de copii, grupuri de colindători, cântăreţi de muzică populară, artişti consacraţi, trupe cunoscute şi coruri celebre.

Târgul oficial de Crăciun al Capitalei este organizat anual de Primăria Municipiului Bucureşti şi se înscrie, încă de la prima ediţie, în reţeaua internaţională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa - "Christmas Markets". Acesta este locul de unde se aprind, în fiecare an, luminile de sărbătoare ale oraşului, ce se întind pe un traseu de aproximativ 23 de kilometri. Decorul este completat în fiecare an de prezenţa unui brad deosebit, care va măsura anul acesta 25 de metri şi va fi decorat cu mii de luminiţe.

Pentru prima dată, Centrul Istoric se alătură zonelor incluse pe harta cu evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă şi găzduieşte în luna decembrie evenimentele: ALT.CRĂCIUN, Târgul de Design la Hanul cu Tei, Târgul Rembrandt Christmas Festival sau Ateliere Şelari 13.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel