Târgu Mureș. Ștefan Oprea, selfie cu un monument

Radu Oprea
Radu Oprea

Concursul fotografic 'Sharing Heritage', lansat de Consiliul Judeţean Mureş şi în care vor fi premiate şi cele mai reuşite selfie-uri cu un monument istoric, este susţinut şi de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea.

Ministrul a realizat o fotografie din turnul Palatului Administrativ din Târgu Mureş. Coordonatorul concursului fotografic, Sanda Viţelar, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, cu ocazia vizitei sale la Târgu Mureş, a aflat despre iniţiativa Consiliului Judeţean de a promova patrimoniul cultural şi a realizat un selfie cu un monument.

'Domnul ministru a aflat dintr-o ştire despre concursul fotografic 'Sharing Heritage', cu cele două secţiuni, 'Selfie cu un Monument' şi 'Patrimoniul cultural material şi imaterial al judeţului Mureş' şi a realizat un selfie din turnul Palatului Administrativ din Târgu Mureş. A făcut un selfie cu Piaţa Victoriei, dar nu pentru a participa la concursul de fotografie, ci pentru a ne susţine iniţiativa. A fost încântat de iniţiativa noastră ca în anul European al Patrimoniului Cultural să promovăm în acest fel monumentele şi a decis să susţină şi să promoveze ideea, realizând un selfie cu un monument istoric. Aşa că mai sunt două zile de înscrieri, avem deja înscrise fotografii la ambele secţiuni, deci adresăm o invitaţie tuturor celor are trec prin judeţul Mureş, nu contează de unde sunt acei vizitatori, să facă un selfie şi să ni-l trimită la adresa [email protected],' a arătat Sanda Viţelar.

Cine poate participa

Pentru a conştientiza populaţia cu privire la existenţa a peste 1.000 de monumente istorice în judeţ, Consiliul Judeţean Mureş a lansat, la începutul acestei luni, un concurs fotografic în urma căruia un selfie cu un monument istoric poate fi recompensat cu o minivacanţă. Consiliul Judeţean Mureş, cu sprijinul Muzeului Judeţean Mureş şi al Asociaţiei Visit Mures Egyesület, organizează concursul de fotografii 'Sharing Heritage', în cadrul Zilei Europene a Patrimoniului Cultural. Competiţia se adresează tuturor pasionaţilor de fotografie, indiferent de vârstă şi are ca scop sensibilizarea cetăţenilor cu privire la cunoaşterea şi respectarea patrimoniului lor cultural, precum şi promovarea patrimoniului cultural material şi imaterial al judeţului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel