Târgu Mureș. Dorin Florea și Sergiu Maior, trimiși în judecată de DNA

Primarul municipiului Tîrgu Mureş, Dorin Florea, şi fostul viceprimar Sergiu Claudiu Maior au fost trimişi în judecată, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care sunt acuzaţi de peste 9.000 de fapte de uzurparea funcţiei. 

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Tîrgu Mureş au dispus trimiterea în judecată a lui Sergiu Claudiu Maior, fost viceprimar al municipiului Tîrgu Mureş, la data faptelor consilier al primarului, pentru uzurparea funcţiei, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârşită în formă continuată (9.198 acte materiale), a lui Dorin Florea, primar al municipiului Tîrgu Mureş, şi a lui Andrei Mureşan, la data faptelor secretar al Municipiului Tîrgu Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la uzurparea funcţiei, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârşită în formă continuată (9.198 acte materiale). 

Procurorii anticorupţie arată în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că Sergiu Claudiu Maior, în calitate de consilier al primarului municipiului Tîrgu Mureş, în perioada 9 martie 2016 - 29 iunie, ar fi îndeplinit acte - semnarea a 9.198 ordine de plată emise de Municipiul Tîrgu Mureş - ce nu intrau în atribuţiile sale legale de serviciu, fiindu-i interzise de lege. 

Interdicţia, spun anchetatorii, ar fi rezultat din incompatibilitatea stabilită de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi confirmată de instanţă prin decizie definitivă la data de 1 martie 2016. Această împrejurare ar fi avut ca efect pierderea de către Sergiu Claudiu Maior a dreptului de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică în următorii 3 ani. 

Au vătămat interesul orașului

Concret, arată DNA, în calitate de primar al municipiului Tîrgu Mureş, Dorin Florea ar fi emis două dispoziţii prin care, cu nerespectarea Legii numărul 176/2010, i-ar fi creat lui Sergiu Claudiu Maior cadrul necesar să efectueze acte ce implică exercitarea prerogativelor de putere publică, cu toate că se afla sub interdicţia anterior menţionată. 

În acelaşi context, susţin procurorii, Andrei Mureşan, în calitate de secretar al Municipiului Tîrgu Mureş, ar fi avizat pentru legalitate şi a semnat cele două dispoziţii emise de edil. 

"Prin aceste demersuri, inculpaţii au vătămat interesul oraşului Tîrgu Mureş şi pe cel al cetăţenilor ca funcţiile şi demnităţile publice să fie exercitate în condiţii de imparţialitate, integritate şi transparenţă şi să nu poată fi ocupate de persoanele decăzute din dreptul de a le mai ocupa", menţionează DNA. 

Dosarul a fost trimis pentru a fi soluţionat de judecătorii Tribunalului Mureş, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel