EXCLUSIV  Târg de Crăciun cu formă de brad, în Capitală. Bucureștenii resping TAXA de intrare. DOVADA: Sondaj de ultim moment

Bucureștenii renunță la Târgul de Crăciun din cauza taxei de acces.

Deși certificatul verde este un subiect controversat, acesta nu este primul motiv invocat de bucureștenii care afirmă că anul acesta nu vor merge la Târgul de Crăciun din București. 

Târg de Crăciun cu taxă și formă de brad

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că Târgul de Crăciun va fi organizat în Piața Universității. Contextul pandemic permite o aglomerare de doar 30%, asta deși spațiul în care va fi organizat e deja unul mic. Poate, din acest motiv, dar și din altele, financiare, a fost decis accesul cu taxă la Târgul de Crăciun din București. Dacă scopul a fost evitarea aglomerării, va fi atins. Nicușor Dan se lăuda că Târgul de Crăciun nu va costa municipalitatea nimic, anunțând și ”alte surprize”: ”În această iarnă, în condiţiile în care criza sanitară ne lasă, Municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, care nu va costa Municipalitatea nimic. Ar fi prima dată când Primăria Capitalei nu ar cheltui, ci ar câştiga din organizarea târgurilor de Crăciun.”

Citește și: Se deschide Târgul de Crăciun din București, cu TAXĂ de intrare și brad reutilizabil. Nicușor Dan, aka ”Grinch”, e plin de surprize

Până acum, știm că vom avea un Târg de Crăciun unde accesul va fi cu taxă, dar și că vom avea un brad atipic, și pentru anii viitori, unul din lemn, asamblat. 

SONDAJ DCNews: Bucureștenii resping taxa de acces

DCNews a organizat un sondaj doar pentru București. Astfel, au putut vota în cadrul acestui sondaj doar cei care se aflau în Capitală. Sondajul a fost demarat în urmă cu o zi. 

Conform rezultatului sondajului, cei mai mulți bucureșteni, 57%, respectiv 3.623 de răspunsuri înregistrate, au răspuns, întrebați fiind dacă vor merge la Târgul de Crăciun, că ”nu, nu vreau să plătesc taxă”. 17,7% au răspuns ”nu, nu am certificat verde”. 16,4% vor merge la Târgul de Crăciun, răspunzând ”da”. Bradul ”eco” împiedică o mică proporție din bucureșteni, 8,9%. 

1. Sondaj dcn... (sondaj-dcnews_32804300.jpg)

Citește și: Târguri de Crăciun din Europa, cele mai frumoase patru destinaţii pe care să nu le ratezi. Condițiile de călătorie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel