Țara în care va fi legalizată EUTANASIA copiilor

84473
84473

Prima țară care va legaliza eutanasia minorilor a făcut, miercuri, un pas important. Propunerea de lege ce vizează extinderea cadrului legal care autorizează eutanasia a fost adoptată de Comisia de Afaceri sociale şi a Jusţiţiei din Senat, care o dezbate de mai multe luni. 

Belgia este țara în care este pe cale să fie legalizată eutanasia minorilor care suferă de o boală incurabilă. Propunerea de lege va fi supusă votului celor două Camere ale Parlamentului belgian, probabil în lunile următoare, scrie Mediafax.

Propunerea de lege prevede că un minor care are o boală incurabilă poate să fie eutanasiat în faza terminală. Proiectul de lege este susținut de majoritatea partidelor puterii și opoziției, cu excepția centriștilor de mocrați creștini, membri ai majorității guvernamentale.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat, Belgia va urma exemplul Olandei, ţara europeană cea mai progresistă, unde eutanasia minorilor este autorizată din 1998. Dezbaterea a fost iniţiată la începutul anului de senatorul socialist Philippe Mahoux, autorul legii care a autorizat în 2002 eutanasia pentru adulţi.

În 2012, 1.452 de adulți eutanasiaţi au fost înregistraţi oficial, reprezentând doi la sută din decesele înregistrate în Belgia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel