Tânțari obișnuiți, descoperiți în Antarctica. Cercetător: Este ceva nemaiîntâlnit. Se fac studii

Cercetătorii au descoperit tânțari obișnuiți în Antarctica, o prezență neobișnuită

Tânțarii au apărut pe teritoriul turistic popular al Antarcticii - Insula Regelui George, a declarat pentru Interfax șeful Expediției Antarctice Ruse, Alexander Klepikov.

"Pe insula Regelui George, unde există șapte stații din diferite state, inclusiv stația rusă Bellingshausen, țânțarii au apărut în urmă cu ceva timp. Acest lucru s-a întâmplat din cauza factorului uman, există mulți turiști, în plus, există condiții ideale pentru țânțari: fluxuri, râuri, plus 3  grade vara, minus 5 iarna, clima este blândă.", a spus Klepikov.

El a adăugat că oamenii de știință nu mai întâlniseră anterior țânțari în Antarctica. "Nu a existat o astfel de problemă în Antarctica înainte. Pentru oamenii de știință, aceasta este o apariție neobișnuită, un proiect de studiu a situației a început abia în acest sezon, iar cercetarea se află în desfășurare.", a spus șeful expediției.

Klepikov a menționat că, la inițiativa Consiliului guvernatorilor programelor naționale antarctice, a fost inițiat un studiu și au fost dezvoltate capcane speciale pentru țânțari. Cercetările vor fi efectuate la toate stațiile de pe insulă. Potrivit omului de știință, una dintre clădiri a fost infectată cu țânțari la stația rusă Bellingshausen, iar acum acolo se efectuează igienizarea. Tânțarii fără aripi sunt endemici pentru Antarctica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel