Tanczos Barna: Sursele de poluare în București: circulația, încălzirea rezidențială și arderile de deșeuri

Foto Pexels
Foto Pexels

Peste 50 de tone de deșeuri feroase și neferoase au fost confiscate în România, în cursul zilei de joi. Ministrul Mediului a vorbit despre această acțiune.

„Cantitatea de 50 de tone este mare, dar nu este una uriașă. (...) Rolul acestor acțiuni este să destructureze aceste acțiuni ilegale. Comunitatea a fost exploatată, ani de zile, de cei care au transformat această muncă la negru în afaceri bănoase. Garda de Mediu lovește și lovește dur!", a declarat Tanczos Barna, joi, la Antena 3.

Ministrul Mediului a explicat că, în fiecare lună, sunt realizate acțiuni ale Gărzii de Mediu, menite să descopere și să destructureze organizațiile care se ocupă cu colectarea deșeurilor. „În fiecare lună, avem cel puțin o acțiune de genul acesta. (...) Lună de lună, Garda de Mediu, împreună cu autoritățile MAI, desființează asemenea centre de colectare ilegală", a adăugat el.

Referitor la tonele de deșeuri ce ajung în România din străinătate, Barna a ținut să menționeze că unul dintre cele mai importante aspecte, în combaterea fenomenului, este colaborarea între instituții.

„Fenomenul aducerii deșeurilor în România există, dar și acolo Garda de Mediu și Poliția de Frontieră au avut rezultate remarcabile. Cred că acest fenomen poate fi ținut sub control dacă îmbunătățim colaborarea și dotăm Garda de Mediu cu tehnica necesară, acolo unde se poate realiza scandarea containerelor care intră în România. Acțiunile în forță sub extrem de importante", a mai precizat Barna.

Sursele de poluare din București

„Circulația este o sursă extrem de importantă de poluare, a doua sursă este încălzirea rezidențială. (...) Această poluare care înseamnă arderea deșeurilor în zonele periurbane contribuie semnificativ la poluarea aerului din București.

Am reușit să diminuăm aceste lucruri și vom mai avea o serie de acțiuni în acest sens. Aceste arderi ilegale vor fi eliminate, dar vor rămâne două componente: circulația și încălzirea rezidențială", a spus ministrul Mediului, joi, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel