Tanczos Barna, reacţie de ultimă oră după ce un bărbat din Harghita a fost atacat de urs lângă casă. "Vom lua cea mai bună decizie pentru a proteja oamenii"

Facebook Tanczos Barna
Facebook Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a reacţionat după ce un bărbat din Harghita a fost atacat de urs la câţiva metri de casă. 

"Azi s-a întâmplat o nouă tragedie. Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost atacat de un urs la 100 de metrii de casa sa din localitatea Tulgheș, județul Harghita. Am contactat familia bărbatului și mi-au povestit că acest atac de urs l-ar fi putut costa viața pe bărbat, dacă fiul său nu se grăbea să-l ajute, nu-și lua pușca, și nu trăgea câteva focuri de avertizare în aer ca să sperie animalul prin zgomotul puternic.

Bărbatul se afla în stare critică, un echipaj de urgență s-a deplasat la fața locului, cerând ulterior intervenția unui elicopter SMURD să îl ducă pe bărbat la spital cât mai repede posibil, astfel încât acesta să beneficieze de îngrijiri de urgență", a scris Tanczos Barna pe Facebook.

Discuţie cu Raed Arafat 

"În legătură cu intervenția ISU și starea de sănătate a victimei am avut o discuție telefonică cu secretarul de stat Raed Arafat. Domnul secretar de stat m-a asigurat că bărbatul a primit toate îngrijirile necesare, a fost operat și starea sa este stabilă.Este a cincea oară în ultimele trei săptămâni când oameni au fost spitalizați într-o stare critică în urma unor atacuri ale urșilor. Responsabilitatea este a noastră: facem tot posibilul să creăm calea legală pentru intervenția imediată. Proiectul de act normativ este gata, și intră luni pe circuitul de avizare interministeriala.Sunt convins că viața umană va fi o prioritate pentru toate partidele politice și că vom lua, împreună, cea mai bună decizie pentru a proteja oamenii", a mai scris ministrul.

Ştirea iniţială 

Un bărbat a fost atacat de urs în comuna Tulgheş, pentru transportarea sa la spital fiind solicitat elicopterul SMURD, de la Târgu Mureş, a informat ISU Harghita, scrie Agerpres. Sursa citată a precizat că bărbatul este conştient şi prezintă răni la nivelul feţei, mâinii drepte şi a piciorului stâng.

Victima a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi primeşte îngrijiri medicale. Biroul de presă al ISU a mai precizat că a fost alertat elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, care va ajunge în localitate în aproximativ 30 minute, urmând să aterizeze pe terenul de sport din Tulgheş.

Este a treia persoană atacată de urs în ultimele săptămâni, în Harghita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel