Tanczos Barna, ministrul Mediului, intervenţie în scandalul gunoaielor din Sectorul 1

Arhiva Foto
Arhiva Foto

Tanczos Barna, ministrul Mediului, intervine în scandalul gunoiului din Sectorul 1 şi are un mesaj direct către Clotilde Armand şi către Romprest. 

„Derulăm controale la societățile de salubrizare de la începutul acestei luni. Aceste acțiuni vin atât în contextul unor controale tematice, cât și în contextul unor înștiințări ale instituțiilor de mediu privind intenția Romprest de a sista colectarea deșeurilor în Sectorul 1 al Capitalei. Vrem să controlam dacă sunt încălcări ale legislației de mediu.

Cât privește disputa referitoare la obligațiile contractuale ale Primăriei Sectorului 1 și ale societății Romprest, aceasta nu poate duce în niciun caz la suspendarea serviciilor de colectare a deșeurilor. De aceea, le cer celor două entități să înțeleagă că nici starea de alertă, nici diferendele juridice nu strâng deșeurile bucureștenilor de pe stradă.

Solicit ca până la soluționarea discuțiilor contractuale, Primăria Sectorului 1 cât și Romprest să își asume responsabilitatea prevăzută de legislația în domeniu: colectarea deșeurilor și evitarea unui risc ecologic pentru locuitorii Sectorului 1”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, citat de Digi24.

Romprest, poziţie publică după afirmaţiile lui Clotilde Armand 

 

"Referitor la afirmația primarului Sectorlui 1, Clotilde Armand, citat din Ședința de Consiliu Local din dată de 03.06.2021: “Costul salubrizării pentru anul trecut a fost de 266 milioane lei, la care se adaugă facturi de 83 milioane lei aflate în litigiu, ceea ce înseamnă un total de 350 de milioane de lei pe care Romprest consideră normal să îl primească într-un an, rezultă un total de 1 milion de lei pe zi, adică o treime din bugetul sectorului 1. Noi nu ne putem menține la asemenea costuri”

Pentru o corectă informare a opiniei publice, prezentăm datele exacte privind bugetul alocat Salubrității în anul 2020 și sumele achitate de către Autoritate operatorului în exercițiul bugetar al anului 2020:

La începutul fiecărui an, operatorul delegat al serviciului public de salubritate înaintează către Autoritatea contractantă o estimare de buget pentru anul în curs. Pentru anul 2020, în data de 15 ianuarie 2020, a fost înaintat bugetul preconizat pentru anul 2020, în valoare estimată de 236,7 milioane lei. Este evident faptul că, având în vedere că bugetul a fost estimat în luna ianuarie 2020, acesta nu a putut previziona existența unor viitoare comenzi suplimentare pentru activitatea de spălat carosabil și trotuare, măsuri care au fost dispuse de către Autoritatea contractantă pentru combatere efectelor pandemiei, și aplicate în perioada aprilie-septembrie 2020, acțiune coordonată de la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență", arată Romprest.

VEZI Romprest, reacţie la o postare a lui Clotilde Armand. Blocajul, creat intenţionat de primarul Sectorului 1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel